2017 m. Širvintų krašto geradario vardą pelnė Vida ir Vytautas Matuliai

Vida ir Vytautas Matuliai

Vida ir Vytautas Matuliai

Gruodžio 15-osios vakarą Širvintų rajono verslininkai, Tarybos nariai, ūkininkai, įstaigų ir organizacijų vadovai, nuolatiniai renginių, didesnių ir mažesnių rajone vykdomų darbų rėmėjai rinkosi į merės Živilės Pinskuvienės jau trečius metus rengiamą akciją „Dalinkimės širdžių šiluma“.

Šilto ir jausmingo vakaro kulminacija tapo „Metų geradario“ nominacijos iškilmės.

Šis garbingas apdovanojimas šiemet įteiktas žinomiems rajono žmonėms, verslininkams ir visuomenininkams Vidai ir Vytautui Matuliams.

Įteikdama simbolinį apdovanojimą, merė Živilė Pinskuvienė dėkojo Matulių šeimai už nuolatinę paramą rajono kultūrai, švietimui ir sportui, už įkvepiantį kilnumo pavyzdį.

Paramos-labdaros akcija „Dalinkimės širdžių šiluma“

Priminsime, kad 2015 m. akcijos metu Širvintų krašto moterys ruošė dovanėles, kepė sausainius, kurie prieš šventes buvo išdalyti sunkiai besiverčiančioms šeimoms, vienišiems senoliams. Paramos-labdaros akcija 2016 m. leido pagerinti gyvenimo sąlygas dviems rajono šeimoms, kurių likimas nepagailėjo, skirdamas daugybę negandų.

[nggallery id=434]

2017 m. paramos-labdaros akcijos „Dalinkimės širdžių šiluma“ vakaro metu susirinkusiems dalyviams buvo pristatytos labai skirtingos dvi istorijos. Viena iš jų – apie daugiavaikę vienišą mamą, gyvenančią viename Širvintų rajono kaime, po mamos mirties paveldėtame vėjo perpučiamame Alytaus statybos name. Moteris sukasi kaip voverė, kasdien važinėdama į darbą siuvykloje, vežiodama šeimos pagranduką į darželį, besirūpindama jau paaugliu gimnazistu vyresnėliu ir pilnametystės sulaukusia dukra. Už vos minimalią algą ir vaikus gaunamas lėšas mama sugeba tvarkingai susiplanuoti išlaidas. Kaip pati sako – nuo algos iki algos. Tačiau vienai moteriai, atsakingai už visos didelės šeimos gerovę, net pagalvoti nedrąsu apie tai, kad būtina tvarkyti gyvenamąjį būstą. Kiauras stogas, supuvę seni langai reiškia tai, kad šeima šąla. O prieš akis – lemtingi dukters abiturientės ateičiai metai.

Antroji istorija, sujaudinusį daugelį vakaro dalyvių – ne apie skurdą, ne apie būtiną išgyvenimui pagalbą. Tai istorija apie talentą ir charizmą, apie svajonę, kurią jau devynerius metus savo širdyje augina aštuoniolikmetis vaikinas, padedamas tėvų ir mokytojų. Atsidavimas savam pasirinkimui ir atkaklus darbas lėmė tai, kad jaunuolis išaugo ir išnaudojo visas galimybes tobulėti, kurias jam teikia gimtasis miestas – Širvintos. Galimybes, kurias jam gali suteikti šeima ir pirmasis instrumento mokytojas. Vaikinas užsibrėžė – jis nori eiti profesionalaus muzikanto keliu ir baigęs mokyklą stoti į Meno akademiją, nori tobulėti ir dovanoti pasauliui subtilią violončelės instrumento muziką.

Kaip sako jaunuolio mama, šeima sūnui atiduoda ir suteikia viską, ką gali. Ji dirba, tėtis turi negalią, tačiau kiek išmanydamas prisideda prie šeimos gerovės, dirbdamas individualiai. Tačiau ypatingų gabumų, apie kuriuos sutartinai kalba mokytojai, vaikinui siekiant profesionalaus muzikanto kelio, būtina vykti į įvairius konkursus, mokytis papildomai. Ir tai yra tas slenkstis, kurio vidutines pajamas gaunanti šeima tiesiog negali peržengti.

[nggallery id=435]

Organizuojant akciją, merė Živilė Pinskuvienė kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininką Viktorą Pranckietį, kuris paremdamas gražią akciją įsteigė dovaną – Vasario 16-osios akto kopiją. Šis vertingas prizas kartu su kitomis dovanomis: Nijolės Didžiokienės paveikslu, Lietuvos ir Širvintų krašto vėliavomis, stiklo dirbiniu „Angelas“, Sandros Petkūnienės gėlių kompozicija, pasidabruotu Širvintų rajono savivaldybės šimtmečio medaliu, išskirtinio dizaino knyga „Tai Lietuva“ ir kitos buvo pasiūlytos simboliniame aukcione.

Džiugu, kad paramos-labdaros akcijos „Dalinkimės širdžių šiluma“ metu buvo paaukota 13 810 Eur – tai dvigubai daugiau nei pernai. Beje, dar visą savaitę po renginio į paramos sąskaitą pervedamos lėšos. Buvo žmonių, kurie negalėjo dalyvauti renginyje, tačiau prisidėjo prie akcijos skirdami savo paramą tiems, kuriems ji iš tiesų reikalinga.

Pasibaigus aukcionui, 2016 m. Širvintų krašto geradarė Nijolė Didžiokienė, kurios tapybos darbų paroda buvo eksponuojama Kultūros centro parodų salėje, pateikė staigmeną. Nukabinusi nuo sienos paveikslą „Angelas“, pasiūlė jį kaip papildomą aukciono prizą su sąlyga, kad lėšos bus paaukotos menininko keliu ketinančiam pasukti jaunuoliui. Šis pasiūlymas vakaro dalyviams sukėlė dar daugiau emocijų: dėl paveikslo varžėsi ne tik pavieniai asmenys, bet ir prie atskirų stalų susėdusios grupės. Tad aukcionas užbaigtas gražiu kompromisu – už paveikslą didžiausią sumą pasiūlę R. ir S. Pavasariai ne tik paaukojo 500 Eur, bet ir prašė perduoti vaikinui patį paveikslą. „Kad tas angelas globotų jo pasirinktą kelią,“ – sakė jie. Prie šio kilnaus gesto prisidėjo kiekvienas vakaro dalyvis, pervesdamas lėšų būtent jaunajam talentui.

[nggallery id=436]

„Ši paramos-labdaros akcija kasmet suburia žmones, norinčius padėti kitiems. Nuoširdžiai dėkoju visiems, prisidėjusiems prie šios iniciatyvos. Dėkoju tų žmonių, kuriems jau suteikta pagalba, ir tų, kurie jos laukia, vardu. Juk tikra šventė širdyse užgimsta tuomet, kai dalijamės gerumu,“ – sakė vakaro šeimininkė Živilė Pinskuvienė, sveikindama renginio dalyvius, kurių susirinko dar daugiau nei pernai.

[nggallery id=439]

Vakaro svečiai grožėjosi ir koncertine programa. Vakaro vedėjas – Gintaras Mikalauskas.

Nuoširdžiai dėkojame kiekvienam paramos-labdaros akcijos „Dalinkimės širdžių šiluma“ rėmėjui. O jis:

S. ir R. Pavasariai; L. ir A. Baravykai; V. ir M. Matuliai; N. ir A. Didžiokai; E. Vagnerienė ir R. Vagnerytė; D. ir J. Kukliai; G. ir D. Martinkai; M. Gudonienė ir P. Ušinskas; E. ir V. Pečiukaičiai; R. ir K. Jasevičiai; Š. Šidlauskaitė ir J. Šidlauskienė; D. ir G. Lisauskai; D. ir J. Pažusiai; R. ir A. J. Kunigėliai; I. ir L. Rutkauskai; G. ir V. Stundžiai; V. ir A. Trinkūnai; S. ir A. Baravykai; P. Pečiulienė; I. ir V. Serafinai; S. ir A. Žedavainiai; J. K. ir A. Lidžiai; A. Kaminskienė K. ir A. Martinėliai; V. ir A. Blažiai; S. ir K. Norušiai; A. ir R. Adomavičiai; I. ir J. Vasiliauskai; P. ir S. Kvietkauskai; Ž. Aleksandravičienė ir A. Gerulskis; R. ir S. Jurevičiai; J. ir Ž. Mackelo; I. Šližauskienė; D. ir A. Radionovai; Ž. ir D. Bernotai; D. ir S. Bankauskai; D. Tamošiūnas; A. Čiakas; V. ir S. Bartusevičiai D. Puzinienė; R. Stepaitis; Z. Miselis; V. ir D. Valkauskai; G. ir R. Čirbai; R. ir L. Šmaukštai; R. Gujienė; V. Ramaškevičienė; D. Audėjūtė ir L. Šalkauskas; J. Greiciūnaitė; Č. ir P. Pociūnai; L. ir J. Braškai; V. ir A. Griškevičiai; D. ir A. Kazlauskai; J. Meškutavičienė; D. ir S. Gandrimai; S. ir G. Simonyan; L. ir S. Keliočiai; N. Paliukėnienė; J. ir B. L. Vošteriai; D. Kizinas, J. ir P. Čimbarai; L. Mikalauskas; I. Baltušytė-Četrauskienė; Ž. Pinskuvienė.

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)

50 Atsakymų į “2017 m. Širvintų krašto geradario vardą pelnė Vida ir Vytautas Matuliai”

  1. b parašė:

    grazu

  2. TO To :) 2018-01-05 16:53 parašė:

    YRA tas komentaras, tik zemiau, aisku, kai komentuotojui su galva negerai , tai pamirso savo nika

  3. vilkelis parašė:

    o kas cia per labdaros rengini pirsosi su kokiu simtu roziu:)))))))

  4. To :) parašė:

    Tikrai nepraėjo, taikliai pastebėta buvo.Ir tikrai nebuvo necenzūrinių žodžių. Gaila, kad greit ištrynė. Bet kai kas spėjo paskaityti. Pritariu Jums. Gal tie iš normalių šeimų nesuprato kur eina.

  5. laima parašė:

    O ten net nera ko skaityti.

  6. to jj parašė:

    na taip skelbiasi,
    ka zinau,
    as neskaitau.

  7. ooooo:)~ parašė:

    kuom jis novatoriškas? Bešvinis? 🙂

  8. to jj parašė:

    Tai matai tas sk opozicijai ir jos pataikunams kaip rakstis subinej. Galetu tai sudraskytu, ale nieko padaryt negali, tai net per respublikine spauda pila purva. Kaip taip sarmatos neturi ne trupucio. Ale vistiek zmones skaito sk, o „novatorisko“ kruvos parduotuveje guli.

  9. to parašė:

    tai cia rasoma be necenzuriniu zodziu, rasyk normaliai ir praeis

  10. :) parašė:

    keista, nepraėjo cenzūros mano komantaras apie geradarius

Comments are closed.

scroll to top