2017 m. Širvintų krašto geradario vardą pelnė Vida ir Vytautas Matuliai

Vida ir Vytautas Matuliai

Vida ir Vytautas Matuliai

Gruodžio 15-osios vakarą Širvintų rajono verslininkai, Tarybos nariai, ūkininkai, įstaigų ir organizacijų vadovai, nuolatiniai renginių, didesnių ir mažesnių rajone vykdomų darbų rėmėjai rinkosi į merės Živilės Pinskuvienės jau trečius metus rengiamą akciją „Dalinkimės širdžių šiluma“.

Šilto ir jausmingo vakaro kulminacija tapo „Metų geradario“ nominacijos iškilmės.

Šis garbingas apdovanojimas šiemet įteiktas žinomiems rajono žmonėms, verslininkams ir visuomenininkams Vidai ir Vytautui Matuliams.

Įteikdama simbolinį apdovanojimą, merė Živilė Pinskuvienė dėkojo Matulių šeimai už nuolatinę paramą rajono kultūrai, švietimui ir sportui, už įkvepiantį kilnumo pavyzdį.

Paramos-labdaros akcija „Dalinkimės širdžių šiluma“

Priminsime, kad 2015 m. akcijos metu Širvintų krašto moterys ruošė dovanėles, kepė sausainius, kurie prieš šventes buvo išdalyti sunkiai besiverčiančioms šeimoms, vienišiems senoliams. Paramos-labdaros akcija 2016 m. leido pagerinti gyvenimo sąlygas dviems rajono šeimoms, kurių likimas nepagailėjo, skirdamas daugybę negandų.

[nggallery id=434]

2017 m. paramos-labdaros akcijos „Dalinkimės širdžių šiluma“ vakaro metu susirinkusiems dalyviams buvo pristatytos labai skirtingos dvi istorijos. Viena iš jų – apie daugiavaikę vienišą mamą, gyvenančią viename Širvintų rajono kaime, po mamos mirties paveldėtame vėjo perpučiamame Alytaus statybos name. Moteris sukasi kaip voverė, kasdien važinėdama į darbą siuvykloje, vežiodama šeimos pagranduką į darželį, besirūpindama jau paaugliu gimnazistu vyresnėliu ir pilnametystės sulaukusia dukra. Už vos minimalią algą ir vaikus gaunamas lėšas mama sugeba tvarkingai susiplanuoti išlaidas. Kaip pati sako – nuo algos iki algos. Tačiau vienai moteriai, atsakingai už visos didelės šeimos gerovę, net pagalvoti nedrąsu apie tai, kad būtina tvarkyti gyvenamąjį būstą. Kiauras stogas, supuvę seni langai reiškia tai, kad šeima šąla. O prieš akis – lemtingi dukters abiturientės ateičiai metai.

Antroji istorija, sujaudinusį daugelį vakaro dalyvių – ne apie skurdą, ne apie būtiną išgyvenimui pagalbą. Tai istorija apie talentą ir charizmą, apie svajonę, kurią jau devynerius metus savo širdyje augina aštuoniolikmetis vaikinas, padedamas tėvų ir mokytojų. Atsidavimas savam pasirinkimui ir atkaklus darbas lėmė tai, kad jaunuolis išaugo ir išnaudojo visas galimybes tobulėti, kurias jam teikia gimtasis miestas – Širvintos. Galimybes, kurias jam gali suteikti šeima ir pirmasis instrumento mokytojas. Vaikinas užsibrėžė – jis nori eiti profesionalaus muzikanto keliu ir baigęs mokyklą stoti į Meno akademiją, nori tobulėti ir dovanoti pasauliui subtilią violončelės instrumento muziką.

Kaip sako jaunuolio mama, šeima sūnui atiduoda ir suteikia viską, ką gali. Ji dirba, tėtis turi negalią, tačiau kiek išmanydamas prisideda prie šeimos gerovės, dirbdamas individualiai. Tačiau ypatingų gabumų, apie kuriuos sutartinai kalba mokytojai, vaikinui siekiant profesionalaus muzikanto kelio, būtina vykti į įvairius konkursus, mokytis papildomai. Ir tai yra tas slenkstis, kurio vidutines pajamas gaunanti šeima tiesiog negali peržengti.

[nggallery id=435]

Organizuojant akciją, merė Živilė Pinskuvienė kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininką Viktorą Pranckietį, kuris paremdamas gražią akciją įsteigė dovaną – Vasario 16-osios akto kopiją. Šis vertingas prizas kartu su kitomis dovanomis: Nijolės Didžiokienės paveikslu, Lietuvos ir Širvintų krašto vėliavomis, stiklo dirbiniu „Angelas“, Sandros Petkūnienės gėlių kompozicija, pasidabruotu Širvintų rajono savivaldybės šimtmečio medaliu, išskirtinio dizaino knyga „Tai Lietuva“ ir kitos buvo pasiūlytos simboliniame aukcione.

Džiugu, kad paramos-labdaros akcijos „Dalinkimės širdžių šiluma“ metu buvo paaukota 13 810 Eur – tai dvigubai daugiau nei pernai. Beje, dar visą savaitę po renginio į paramos sąskaitą pervedamos lėšos. Buvo žmonių, kurie negalėjo dalyvauti renginyje, tačiau prisidėjo prie akcijos skirdami savo paramą tiems, kuriems ji iš tiesų reikalinga.

Pasibaigus aukcionui, 2016 m. Širvintų krašto geradarė Nijolė Didžiokienė, kurios tapybos darbų paroda buvo eksponuojama Kultūros centro parodų salėje, pateikė staigmeną. Nukabinusi nuo sienos paveikslą „Angelas“, pasiūlė jį kaip papildomą aukciono prizą su sąlyga, kad lėšos bus paaukotos menininko keliu ketinančiam pasukti jaunuoliui. Šis pasiūlymas vakaro dalyviams sukėlė dar daugiau emocijų: dėl paveikslo varžėsi ne tik pavieniai asmenys, bet ir prie atskirų stalų susėdusios grupės. Tad aukcionas užbaigtas gražiu kompromisu – už paveikslą didžiausią sumą pasiūlę R. ir S. Pavasariai ne tik paaukojo 500 Eur, bet ir prašė perduoti vaikinui patį paveikslą. „Kad tas angelas globotų jo pasirinktą kelią,“ – sakė jie. Prie šio kilnaus gesto prisidėjo kiekvienas vakaro dalyvis, pervesdamas lėšų būtent jaunajam talentui.

[nggallery id=436]

„Ši paramos-labdaros akcija kasmet suburia žmones, norinčius padėti kitiems. Nuoširdžiai dėkoju visiems, prisidėjusiems prie šios iniciatyvos. Dėkoju tų žmonių, kuriems jau suteikta pagalba, ir tų, kurie jos laukia, vardu. Juk tikra šventė širdyse užgimsta tuomet, kai dalijamės gerumu,“ – sakė vakaro šeimininkė Živilė Pinskuvienė, sveikindama renginio dalyvius, kurių susirinko dar daugiau nei pernai.

[nggallery id=439]

Vakaro svečiai grožėjosi ir koncertine programa. Vakaro vedėjas – Gintaras Mikalauskas.

Nuoširdžiai dėkojame kiekvienam paramos-labdaros akcijos „Dalinkimės širdžių šiluma“ rėmėjui. O jis:

S. ir R. Pavasariai; L. ir A. Baravykai; V. ir M. Matuliai; N. ir A. Didžiokai; E. Vagnerienė ir R. Vagnerytė; D. ir J. Kukliai; G. ir D. Martinkai; M. Gudonienė ir P. Ušinskas; E. ir V. Pečiukaičiai; R. ir K. Jasevičiai; Š. Šidlauskaitė ir J. Šidlauskienė; D. ir G. Lisauskai; D. ir J. Pažusiai; R. ir A. J. Kunigėliai; I. ir L. Rutkauskai; G. ir V. Stundžiai; V. ir A. Trinkūnai; S. ir A. Baravykai; P. Pečiulienė; I. ir V. Serafinai; S. ir A. Žedavainiai; J. K. ir A. Lidžiai; A. Kaminskienė K. ir A. Martinėliai; V. ir A. Blažiai; S. ir K. Norušiai; A. ir R. Adomavičiai; I. ir J. Vasiliauskai; P. ir S. Kvietkauskai; Ž. Aleksandravičienė ir A. Gerulskis; R. ir S. Jurevičiai; J. ir Ž. Mackelo; I. Šližauskienė; D. ir A. Radionovai; Ž. ir D. Bernotai; D. ir S. Bankauskai; D. Tamošiūnas; A. Čiakas; V. ir S. Bartusevičiai D. Puzinienė; R. Stepaitis; Z. Miselis; V. ir D. Valkauskai; G. ir R. Čirbai; R. ir L. Šmaukštai; R. Gujienė; V. Ramaškevičienė; D. Audėjūtė ir L. Šalkauskas; J. Greiciūnaitė; Č. ir P. Pociūnai; L. ir J. Braškai; V. ir A. Griškevičiai; D. ir A. Kazlauskai; J. Meškutavičienė; D. ir S. Gandrimai; S. ir G. Simonyan; L. ir S. Keliočiai; N. Paliukėnienė; J. ir B. L. Vošteriai; D. Kizinas, J. ir P. Čimbarai; L. Mikalauskas; I. Baltušytė-Četrauskienė; Ž. Pinskuvienė.

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)

50 Atsakymų į “2017 m. Širvintų krašto geradario vardą pelnė Vida ir Vytautas Matuliai”

  1. okode parašė:

    o kodel „teisingi“ laikrasciai nerase apie sia grazia akcija??

  2. :( parašė:

    Bananai – ant išnykimo ribos. Grybelinis patogenas, vadinamoji Panamos liga, graso bananus nušluoti nuo parduotuvių lentynų jau per ateinantį dešimtmetį.

  3. grasilda parašė:

    Labai graziai atrodo naujo socialinio būsto kiemas, kiek daug silumos ideta, kaip jaukiai atrodo. Vis meres nuopelnas, o sitaip yra puolama, sitaip smerkiama. Kaip smeizejai sarmatos neturi?

  4. joanai parašė:

    Jūs teisi. Skambina net is kitų miestu ir dziaugiasi mate mųsų eglę.

  5. Joana parašė:

    savaitgaliais mieste vis dar pilna sveciu, atvykusiu pasigrozeti musu egle

  6. sirvintiete parašė:

    Gera, kad mūsų mieste vyksta tiek graziu dalykų.

  7. vo tak parašė:

    Labai gražiai sutikome Naujuosius. Zaideme labai linksmus senovinius naujametinius žaidimus: žaidėme Aklą Vištą, Trečias Bėga, Kiaulės Knyslę, Atspėk Raidę, Būrimus…. Paskui per gūglę visi klausėmės Naujametinio Sveikinimo. Ir nereikėjo jokio alkohlolio, jokių narkotikų.

  8. Anonimas parašė:

    ir laimingų 2018

  9. 2018 parašė:

    visems geru metu

  10. tonejaugi parašė:

    futuristine merė savo būsimą galią demonstruoja.

  11. nejaugi parašė:

    nejaugi dabarpilnatis? is kai kuriu komentaru butu galima daryti tokia isvada…..

  12. to stefa parašė:

    tokiai jaunai jau ligos pozymiai reiskiasi?

  13. stefa parašė:

    aš žymiai jaunesnė už esančias valdžioje… Dar būsiu mere, jeigu išliks savivaldybė dėl mažo gyventojų skaičiaus. Tada šių geradarių anūkai ir proanūkiai, jeigu jų čia bus, pajus mano valdžią

  14. to stefa parašė:

    bet pareikst nepasitenkinima irgi malonu?

  15. stefa parašė:

    Aš įsitikinusi, kad merė per savivaldybės rinkimus pasieks didesnę pergalę kaip 2015 metais. Jos sąrašas taryboje turės daugiau kaip 10 vietų. Eiliniuose rinkimuose neturiu galimybių laimėt mero posto. Tegu valdo ta, kuria dauguma pasitiki. Tame tarpe ir politizuoti geradariai: juk malonu būti taip pagerbtu.

  16. ne ona parašė:

    stefa, kai kitai kadencijai rinkejai jus isrinks mere, galesite tuos savo nusipelniusius akcijinius pagerbti ir paskelbti geradariais. Graziu akciju ir laimingu nauju.

  17. to stefa parašė:

    O jūsų pažįstami geradariai ar nebus politizuoti į kitą pusę? Ir ne tik politizuoti?

  18. stefa parašė:

    žiūriu, kad dauguma tų išvardintų geradarių yra politizuoti į vieną pusė. Pažįstu rajone daug puikių rajono gyventojams nusipelniusių savo akcijomis žmonių, kurių nėra šiame sąraše . Klausimas: kas yra tikras geradarys?

  19. jj parašė:

    Visada skaitau ŠK. Pozityvi informacija maloniai nuteikia. Ko nepasakysiu apie kitus „organus“, kur pilama daug negatyvo ir žeminami niekuo deti zmones.

  20. VOLAS parašė:

    Dalis jų moka juodais,tad aišku lieka labdarai ir geram rūbui,prieš objektyvą.

  21. 100 gramu parašė:

    Sena musu valdziuke tikrai nebutu sugalvojusi tokio dalyko.
    Na tiesiog kosmosas

  22. to rinkejas parašė:

    Turbut tamsta is tu tarpo, kurie tulpes dalino tik reikalingiems rinkejams? Nepamirsiu niekada kaip tie tulpiniai apsis….. su savo tokiu zestu. Nebalsavo net tie, kuriems tas tulpes ibruko. Tiesiog zmones papiktino toks elgesys.

  23. Robertas parašė:

    grazus, prasmingas ir reikalingas renginys

  24. to rinkejas parašė:

    mandras komentuoti , matosi, remiates tik ziniasklaidos purvu, bent sprendimus teismo matete??? yra viesai prieinami, paskaitykite ir nustokite skleisti mela

  25. rinkejas parašė:

    marga kompanija ir teistų yra už balsų pirkimą ir parsidavėlių iš normalių šeimų

  26. galima būtų parašė:

    Galima būtų merę ir jos komandą papeikti dėl charakterio bruožų, valdymo ypatybių, tačiau tai nublanksta prieš didelį pliusą, kurį gavo rajonas. Nežinau, ar žmonės sutiktų, jei grįžtų senieji apkiautėliai tyleniai, kurie rajono žmonėmstaip ir nepaliko nieko. Pinskuvienės kada nors neliks, o tai, ką gavome per 2,5 metų, liks žmonėms. Tiems, kurie keikia ir piktinasi, – irgi.

  27. to ... parašė:

    Kažkokia beraštė. Ar pati supratai, ką parašei?

  28. ... parašė:

    nemokamą kelionę į Sibirą, traukiniams bėgius klot, kurie nesupranta geradariu padarytų darbų Lietuvai, o tokiems ponams nuotraukose, kuklumas yra didžiausia pagarba ir padėka…

  29. Daiva parašė:

    Labai grazus renginys, bet dar grazesne pati ideja, geri darbai visuomet sugris dvigubai, aciu

  30. reda parašė:

    superine mere, seima balavo ir balsuos , stiprybes

  31. joana parašė:

    zaviuosi meres energija ir graziomis iniciatyvomis, ko niekada anksciau nebuvo musu rajone, atejus vadovauti z.pinskuvienei viskas pasikeite kardinaliai i gera

  32. daugtaskiui parašė:

    jusu vadinami ponai tiek geru darbu rajonui ir ju zmonems padaro, kad jums tik sleptis po lapais, turbut gyvenime nesat niekam padeje

  33. Virgis parašė:

    Jeigu padedi tu ,pades ir tau Dievulis.

  34. to .... parašė:

    Parasykite skunda, gal pasilengvinsite.

  35. ... parašė:

    nemokamą kelionę į Sibirą, traukiniams bėgius klot, tokiems ponams nuotraukose. Kuklumas yra didžiausia pagarba ir padėka…

  36. klausimas parašė:

    Kur Lietuvoje yra Meno akademija? Gal Širvintose?

  37. dzintars parašė:

    Po metu vel uz Pinskuviene balsuosim ir rinksim mere.

  38. to Vida parašė:

    Ka cia ir bekalbeti, grazu ziureti, kaip viskas geryn, argi taaip anksciau buvo?

  39. Vida parašė:

    Nuoširdus ačiū už labai gražų renginį, o taip pat už visų metų renginius, už išpuoštą miestą ir už viską viską , kad daug linksmiau, gražiau pasidarė gyventi Širvintose.

  40. va parašė:

    Perskaiciau SK, kad gauta 2 milijonu euru dovana is seimo. Smagi naujiena, kai mere taip moka dirbti.

Comments are closed.

scroll to top