Siūlė 100 litų – sumokės 4 kartus daugiau

Teismo baudžiamuoju įsakymu Zibalų seniūnijos gyventojas Ričardas P. buvo pripažintas kaltas bandęs papirkti policijos pareigūnus ir nubaustas 3 MGL, šiuo atveju – 390 litų, bauda. 

Baudžiamasis kodeksas numato, kad pasiūlęs ar davęs mažesnį kaip 1 MGL atlygį asmuo padaro baudžiamąjį nusižengimą ir gali būti nubaustas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Ričardas „prisivirė košės“, kai pernai, balandžio 18-ąją, apie 1.30 val., Širvintų rajono policijos komisariato patrulių automobilyje, kuriuo buvo vežamas į Širvintas, kelyje tarp Kiauklių ir Šešuolėlių I kaimo pasiūlė 100 litų kyšį pareigūnams, kad šie nevežtų į Komisariatą ir nesurašytų administracinės teisės pažeidimo protokolo.

Policija į Kiauklius buvo iškviesta apie 1 val. kilus konfliktui tarp neblaivių kaimynų. Paaiškėjo, kad vakare girtavusio Ričardo P. namus naktį atėjo kaimynas, su kuriuo šeimininkas pradėjo konfliktuoti. Ričardas iškvietė policiją, tačiau kaimynas išėjo. Paskui jį išėjo ir Ričardas, kurį neblaivų vaikščiojantį po gyvenvietę aptiko pareigūnai ir vežė į Širvintas išblaivėti. Vežant jis pasiūlė 100 Lt už tai, kad nuvežtų į namus. Nors policininkai įspėjo apie atsakomybę už kyšio siūlymą, Ričardas P. vis vien bandė įtikinti policininkus nevežti jo į Komisariatą ir nerašyti protokolo.

Anot pažeidėjo, tąnakt jis buvo girtas ir gailisi, kad nepagalvojo, ką daro.

Atvežus į Komisariatą, Ričardui P. buvo nustatytas vidutinis (1,98 promilės) girtumas.

„Širvintų krašto“ informacija

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top