„Valstietis“ Vytas Šimonėlis nerimsta. Politikieriui užkliuvo ir „Širvintų kraštas“

Vytas Šimonėlis šių metų pradžioje Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai sukurpė skundą „Dėl tikrovės neatitinkančios informacijos, publikuotos Širvintų rajono laikraštyje „Širvintų kraštas“ ir interneto svetainėje http://www. sirvinta.net“, kuriame teigiama, kad 2016 m. gruodžio 20 d. publikacijoje „Šventinis palinkėjimas V. Šimonėliui: nusiraminkite“ paskelbta tikrovės neatitinkanti, šmeižianti informacija ir prašė „įvertinti leidėjo veiksmus“. 

Priminsime, kad minimoje REPLIKOJE, pastebėjome, jog „Vytas Šimonėlis viešais pareiškimais vis bando menkinti dabartinės Savivaldybės valdžios darbą. Skundai, pasisakymai apie neva neskaidrius viešuosius pirkimus verčia pamąstyti, ar tik išvados nėra daromos iš savo patirties?“ Savivaldybės Administracijos direktorė Ingrida Baltušytė-Četrauskienė „Širvintų krašto“ skaitytojus nuramino, kad Savivaldybės administracija atsakingai laikosi įstatymų – viešųjų pirkimų srityje dirba labai atsakingi tarnautojai, procesai vyksta sklandžiai ir tvarkingai. Buvo pateikta ir iliustracija – CPVA rašto kopija.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, išsamiai įvertinusi visas aplinkybes, padarė išvadą, kad REPLIKOJE paskleista nuomonė ir nenustatyta aplinkybių, kurios leistų teigti, kad viešosios informacijos rengėjo (skleidėjo) tikslas buvo Pareiškėjo pažeminimas, pasityčiojimas iš jo. „Vien tai, kad paskleista Pareiškėjui nepalanki, jo atžvilgiu kritiška nuomonė, savaime dar nereiškia, jog buvo peržengtos skleisti informaciją ir idėjas ribos.“ Be to, pažymima, kad skundėjas yra viešas asmuo, o „viešojo asmens kritika, kad ir kokia kandi ar griežta būtų, yra leistina“.

Remdamasis atitinkamais motyvais ir vadovaudamasis Visuomenės informavimo įstatymo 50 straipsnio 1 dalies 1 punktu, 3 dalies 6 punktu ir 15 dalimi Žurnalistų etikos inspektorius pripažino Vyto Šimonėlio skundą dėl laikraščio „Širvintų kraštas“ ir interneto svetainėje www.sirvinta.net publikacijoje „Šventinis palinkėjimas V. Šimonėliui: nusiraminkite“ paskelbtos informacijos NEPAGRĮSTU.

Ar politikierius nusiramins, ar jam nepalankų Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimą skųs teismui, netruksime pamatyti. O gal skundų rašinėjimas jau tampa atitinkama gyvenimo būdo dalimi?

„Širvintų krašto“ redakcija

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)

43 Atsakymai į “„Valstietis“ Vytas Šimonėlis nerimsta. Politikieriui užkliuvo ir „Širvintų kraštas“”

  1. uppapa parašė:

    Laikykitės, DEMOKRATISKAI ISRINKTA mere, jeigu jie galėtų, tai jus gyva sugrauztu.

  2. savas parašė:

    Vytas nugrimzdo visai.Pasieme kitu taktika ,todel ir nugrimzdo.

  3. paskutiniam parašė:

    Nekreipkite demesio i jo rasymus. Jis nuolat komentuoja apie kelius, bet ne karto nepasako, kur toks kelias yra, kad iklimpti galima. Tiesiog kalbejimas su kosmosu.

Comments are closed.

scroll to top