„Valstietis“ Vytas Šimonėlis nerimsta. Politikieriui užkliuvo ir „Širvintų kraštas“

Vytas Šimonėlis šių metų pradžioje Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai sukurpė skundą „Dėl tikrovės neatitinkančios informacijos, publikuotos Širvintų rajono laikraštyje „Širvintų kraštas“ ir interneto svetainėje http://www. sirvinta.net“, kuriame teigiama, kad 2016 m. gruodžio 20 d. publikacijoje „Šventinis palinkėjimas V. Šimonėliui: nusiraminkite“ paskelbta tikrovės neatitinkanti, šmeižianti informacija ir prašė „įvertinti leidėjo veiksmus“. 

Priminsime, kad minimoje REPLIKOJE, pastebėjome, jog „Vytas Šimonėlis viešais pareiškimais vis bando menkinti dabartinės Savivaldybės valdžios darbą. Skundai, pasisakymai apie neva neskaidrius viešuosius pirkimus verčia pamąstyti, ar tik išvados nėra daromos iš savo patirties?“ Savivaldybės Administracijos direktorė Ingrida Baltušytė-Četrauskienė „Širvintų krašto“ skaitytojus nuramino, kad Savivaldybės administracija atsakingai laikosi įstatymų – viešųjų pirkimų srityje dirba labai atsakingi tarnautojai, procesai vyksta sklandžiai ir tvarkingai. Buvo pateikta ir iliustracija – CPVA rašto kopija.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, išsamiai įvertinusi visas aplinkybes, padarė išvadą, kad REPLIKOJE paskleista nuomonė ir nenustatyta aplinkybių, kurios leistų teigti, kad viešosios informacijos rengėjo (skleidėjo) tikslas buvo Pareiškėjo pažeminimas, pasityčiojimas iš jo. „Vien tai, kad paskleista Pareiškėjui nepalanki, jo atžvilgiu kritiška nuomonė, savaime dar nereiškia, jog buvo peržengtos skleisti informaciją ir idėjas ribos.“ Be to, pažymima, kad skundėjas yra viešas asmuo, o „viešojo asmens kritika, kad ir kokia kandi ar griežta būtų, yra leistina“.

Remdamasis atitinkamais motyvais ir vadovaudamasis Visuomenės informavimo įstatymo 50 straipsnio 1 dalies 1 punktu, 3 dalies 6 punktu ir 15 dalimi Žurnalistų etikos inspektorius pripažino Vyto Šimonėlio skundą dėl laikraščio „Širvintų kraštas“ ir interneto svetainėje www.sirvinta.net publikacijoje „Šventinis palinkėjimas V. Šimonėliui: nusiraminkite“ paskelbtos informacijos NEPAGRĮSTU.

Ar politikierius nusiramins, ar jam nepalankų Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimą skųs teismui, netruksime pamatyti. O gal skundų rašinėjimas jau tampa atitinkama gyvenimo būdo dalimi?

„Širvintų krašto“ redakcija

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)

43 Atsakymai į “„Valstietis“ Vytas Šimonėlis nerimsta. Politikieriui užkliuvo ir „Širvintų kraštas“”

  1. To Va va 2017-04-27 09:44 parašė:

    Atskirkit pagaliau lėšas skirtas keliams ir lėšas miesto infrastruktūrai. Prie ko tiltas ir keliai, tai atskiras finansavimas. Rašot, kad tik rašyti.

  2. Vytui parašė:

    Linkiu Jums stiprybės. Paskaičiusi komentarus, pamačiau, kad tikrai valdantieji Jūsų tiesos žodžio išsigando. Metė visas pajėgas prieš Jus. Paprasčiausiai nekreipkite dėmesio. Tiesiog pasirodė, kokie „intelektai“ remia Širvintų darbiečius

  3. Va va parašė:

    Kur tas „Dzvanas“, gal jūsų galvoje? Keliai ištikrųjų tragiski, o jus tvirtinat kad geri. Žmogelis matyt iš dabartinės valdžios, kad moka ciniškai meluoti. Savivaldybei priklauso apie 1000 km kelių, kad žinoti kokie jie reikia apie pora savaičių jais važinėti, o kai kuriuose teks ir užstrigti(įklimpti), nes kai kurie jau neišvažiuojami. O keli „Dzanai“ iš savivaldybės Jau trečią tiltą per tvenkinį žada statyti. Pasakysiu tiesiai nekokios jų galvos , oi ne kokios.

  4. uoga parašė:

    Ačiū Žurnalistų etikos inspektoriui.

  5. Gėda! parašė:

    Puikiai pažįstu valdančiosios daugumos politikus „ ne nulius su minusais“ , žinau jų biografijas, išsilavinimą, santykius su teisėsauga ir t.t. Jie ir komentuoja, ir oponentus vertina pagal savo žodyną ir gebėjimus , taip sakant, deramai atstovauja ne politikierių, o politikų elitą, su kuo ir sveikinu darbietišką ir jauną Širvintų demokratiją…

  6. liudna parašė:

    bet is jo liko tik-SKUNDIKAS

  7. va parašė:

    Kaimo keliai kaip dzvanas. Vaziuojam kaip asfaltu. Skustis ju nekokybiškumu būtų negerai. O va dėl kelių per pievas, pelkes, arimus pradeta raudoti per paskutinius 2 metus. O kodel ju niekas netvarke anksciau, kai vadovavo tie gerieji vadovai. Man kelio į sodyba netvarke ne tie gerieji vadovai, nei sita blogoji. Jeigu kazkas buvo priprates kazkieno kito saskaita tvarkytis savo kelius, tai tegu viesai prisipažista, kur tokie keliai bivo tvarkomi anksciau, o dabar jau nebe, o nerasineja 100 -taji karta komentarus. Komentarai keliu netvarko.

  8. Blogai parašė:

    Kad širvintiškiai neprotigai elgiasim tai faktas.Patvenkia upę tada per tvenkinį jau 3 tiltą stato.Taip dirbant pinigų kaimo keliams tikrai neužteks. Turiu jums įdėja, pastatykyte tiltą išilai tvenkinio, va tai bus originalu ir atitiks mūsų valdžios mentalitetą.Tiesa dar dumblą gražinkite atgal, nes labai jis jus nervuoja.

  9. to blogai parašė:

    jis ir per senas ir per durnas,be gedos jausmo.

  10. to Blogai parašė:

    Jeigu namus pasistatėte pelkeje, tai pirkite malūnsparnį, o ne merę kaltinkite dėl blogų kelių.

  11. paskutiniam parašė:

    Simonelis piarą darosi per 2 laikrascius ir niekas jam nepriestarauja. Kodel Pinskuviene kaltinate del laikrascio? Zmones skaito laikrasti, kuriame rasoma tiesa, o ne visokius apsmeizimus.

  12. Blogai parašė:

    Šievintų miesto žmonės, jus tikrai nežinote tikros padėties. Rajonas tai ne tik Širvintos. Beveik 2 trečdaliai žmonių gyvena kaime. O, į kaimą ji visiškai nisispjovus. Negirkite savo mėrės ji tikrai labai daug meluoja negi to namatot? Prieš rinkimus sakė, kad kaimuose didžiausia problema- keliai ir ji tą problema spręs. O, dabar visai atsiribojo nuo tos problemas . Kažkokias tai melagingas arba gudrias diagramas demonstruoja, o faktą tai mes žinome, su kelias tragedija, niekad taip blogai nebūvo. Ką bekalbėtumėt prie šiuometinio finansavimo daug geresnis vadovas būtų Šimonėlis, jis ūkiškesnis, praktiškesnis ir daug sažiningesnis. Ir nekalbėkit tokių nesamonių, kad jau per senas.Daug vyrenį valdo super valstybes: jav, rusiją it kt. Ten net minčių nekylą, kad reikia rinkti jaunas blondines, tai per daug rimti postai, kad juos atiduoti valdyti nesubrendusioms asmenybėms. Būkime tesingi ir pripažinkime, kad pinskuvienė būtų nulis jei netūrėtų savo laikraščio ,kuriame nuolat pjarinasi ir labai gaila daug kas tai rašlevai tiki. Aišku tai laikina ,bet ir to laiko gaila.

  13. baisu parašė:

    ir dar toks taryboje sedi maciau kai jus jo neisgedinat tai gi kenkejas rajono ,stabdi s, reikia kalbetis su juo., asmanau simoneliui netinka taip elgtis.

  14. as parašė:

    simoneliui gal tikrai kazkas, kad taip kenkia rajonui.

  15. A.V. parašė:

    Dar nuo jo mero laiku na neprisimenu nei vieno jo gero kaip mero darbo.Dabar visai nusivaziavo ir ne tik kaip buves meras ,bet kaip ir vyras.

  16. tai parašė:

    Suprasčiau, jeigu į žurnalistų etikos inspektorius kreiptųsi Tamošiūnienė, kuri yra taiki tarybos narė ir nieko neįžeidusi. Visiems kitiems reikia tylėti, nes patys viešoje erdvėje rašinėja visokius įžeidžiančius straipsnius apie merę ir kitus jiems nepataikaujančius asmenis. Prieš rašant apie kitą reikia pagalvoti ir apie save.

  17. Gėdai parašė:

    Šimonėlį net politikierium pavadinti liežuvis nesiverčia. Jis nulis, visiškas nulis su minusu.

  18. Kurmis. parašė:

    Tegu kenkia.Lazda turi du galus.

  19. Mari parašė:

    Jeigu butu geras zmogus tai ir stengtusi ,kad Sirvintos dar grazesnes ir turtingesnes savo infrastruktura taptu,bet ne gi jo tikslas kenkti,skusti.Išvada -jam rupi tik jo kaip politiko vieta taryboj.

  20. Anonimas parašė:

    ir kiti raso tai, ka mato

  21. Gėda! parašė:

    Pažvelgiau, todėl rašau ir rašysiu, ką manau ir ką matau.

  22. paskutinei parašė:

    Kiekvienas gėdą supranta savaip. Prieš gėdindama kitus pažvelkite į save.

  23. Gėda! parašė:

    Valdančioji koalicija – tai politikai, o štai Šimonėlis – politikierius… Vis tik kokie apgailėtini besarmačiai esate. Pažįstame tą žmogų tiek laiko, kad galite nesistengti jo karikatūrinti, nepavyks. Jo valdymo metu iš Širvintų rajono bent jau niekas nesijuokė.

  24. hipis parašė:

    Dar rusiškas mastymas.Geru darbu nenori nuveikt.

  25. Anonimas parašė:

    neduok Dieve po dvieju metu isrinktu Simoneli, tai juk praraja atsivertu, ka jis padarytu, sedetu ir kelnias trintu i kede? Ka iis dabar per du metus padare, loja ir daugiau nieko…

  26. armonika parašė:

    O ka sk raso tiesa, todel ir uzkliuvo, o uz tiesa visi pyksta. Nervus reikia deti i konservus ir nebus nervu, bus konservai, niekas nepyks ir nereikes piktintis uz parasyta tiesa.

  27. Įdomu - ui parašė:

    O kas pasikeis per rinkimus? Bent šiandien aiškaus jauno lyderio nėra? Dabartinių diedukų ir bobučių, kurie laksto su skundais, tikrai niekas nerinks. Paprasčiausiai jaunam ir lanksčiam rinkėjui jie jau dabar neįdomūs. Belieka Pinskuvienė. Vėl bus renkama, nes pakankamai jauna, patraukli tiek vyresnio, tiek jauno amžiaus rinkėjui. Be to, daug gero nuveikė rajonui. Todėl šmeižėjams teks labai pasistengti, kad ši lyderė būtų suniekinta ir nepatraukli rinkėjui.

  28. Virgis parašė:

    Jam pofik jis ne Sirvintose gyvena.Pofik.

  29. Nerka parašė:

    Jam neidomus tie zmones jis daro viska ,kad tik nieks nevyktu.

  30. cirkas be bilieto parašė:

    Aciu ŠK, kad raso tiesą.

  31. to Tur būt 2017-04-25 18:56 parašė:

    Kas jau kas, bet pas mus labiausiai puolami valdantieji tai tikrai. Kasdien smeiziant merę ir kuriant slykscias istorijas. Zmones viska mato ir supranta ta baisu melavima ir visu daromų darbu stabdyma. As niekaip nesuprantu, kaip galima sitaip kenkti savo krasto zmones???????????????? Niekaip i galva netelpa.

  32. Tur būt parašė:

    tikrai Šimonėlio žodis valdančiuosius kaip reikiant išgąsdino, kad pradėjo totalinį puolimą. Ačiū Šimonėliui už tiesą. Nepaisant puolimo jis išliko drąsus inebijantis pasakyti tiesą, kuri, deja, ne visus pasiekia ir nuolat iškraipoma.

  33. to įdomu parašė:

    O kodel jus 2015 rinkimuose uz juos nebalsavote? Juk tikrai buvo is ko rinktis. Netgi rinkimus apskundete ir vel rinkome. Tao ko neisrinkote??

  34. SKUNDIKO parašė:

    DAINELE SUDAINUOTA.

  35. oho parašė:

    Ar šis ponas bent kartais pagalvoja, kaip jaučiasi jo paties rašinėliuose apdergti žmonės?

  36. Paskutiniam parašė:

    Įtariu nualpėlis atsigavo 😀 Nereikia vadinti žmonių kvailais vien dėl to, kad pačio nuomonė ne tokia kaip daugumos. Aš pavyzdžiui manau, kad jūs esat kvaili, amoralūs. Bet kažkaip nevadinu jūsų tokiais epitetais. Bet kai pradedat rašinėti nesąmones, tai neturiu kitos išeities kaip pravardžiuoti ir jūs. Jūsų visa taip vadinama „opozicija“ jau senai dugne, labai, labai giliai dugne.

  37. Įdomu parašė:

    Nejaugi žmonės tokie kvali, ir toliau leisis kvailinami dvieju žmogystų, kuriu galvoje tikras jovalas. Melas, melas ir intrigos, idomu, kiek žemai žmogaus moralė gali kristi ir iki kiek žmonės gali tą moralinį jovalą toleruoti? Greičiau tie rinkimai, norisi pamatyti ne dabartinių rajono vadovų politinį žlugimą [ su jais viskas aišku}, o žmonių samoningumą, ar jie dar sugeba vertinti padorumą, sažiningumą, ar kartu su rajono vadovais ritasi dugnan?

  38. Paskutiniam parašė:

    Pas ji tas stogelis nuo gimimo įtariu ne vietoje.

  39. vil parašė:

    jam jau stogelis pavaziavo

  40. cirkas be bilieto parašė:

    Ačiū, kad parasotetiesa. Mes turime teise zinoti, kas ir po kam yra.

Comments are closed.

scroll to top