Širvintų rajono merės Živilės Pinskuvienės pranešimas Facebook’o paskyroje

„Į situaciją reikia žiūrėti blaiviai. Tikrai yra grėsmių, bet mes patiriame išsigandusio vaiko reakciją, tunelio efektą, tarsi visa kita nebesvarbu. Bet visa kita juk irgi yra svarbu.“

Visą savaitgalį netilo skambučiai, ėjo žinutės, laiškai… Suprantu, kad Ukrainoje vykstantis karas – dabar visų mūsų mintyse. Tačiau gyvenimas vyksta ir turime jį gyventi čia ir dabar. Labai kviečiu paskaityti šį psichologės straipsnį (nuorodoje ) ir neužsidaryti tame „tunelyje“. Dabar kiekvieno iš mūsų rimtis ir kasdien atliekami darbai bei pareigos Lietuvai yra dar svarbesni. https://www.delfi.lt/…/psichologe-genovaite-petroniene…

Šįryt su Administracijos direktore Ingrida Baltušyte organizavome nuotolinį susitikimą su rajono švietimo bei kultūros įstaigų vadovais. Susitikimo metu įstaigos įpareigotos atlaisvinti, išvalyti rūsių patalpas, atsikratyti juose laikomų seniai nenaudojamų daiktų.
Ne tik įtempta situacija dėl karo Ukrainoje, tačiau ir mūsų patvirtinti civilinės saugos, mobilizacijos dokumentai, įpareigoja mus atlikti „namų darbus“ – sutvarkyti ir atlaisvinti mokyklų pastatų, Kultūros centro, jo filialų seniūnijose rūsius, kuriuose, kaip žinoma, dažnai kaupiami įvairūs nereikalingi daiktai, priemonės. Darbams įstaigos gali pasitelkti seniūnijų, o mieste – UAB „Širvintų šilumos“ pagalbą.

Paprašėme įstaigų vadovų, kad šie darbai neturėtų kelti visuomenėje panikos ar baimių, o priimti juos turime kaip bendrą atsakomybę ir pasirengimą. Pagrindinė žinia širvintiškiams – patalpų civilinei saugai ir mobilizacijai sąrašas yra netrumpas, o pavasaris – tas laikas, kai visiems reikia susitvarkyti. Galiu patikinti, kad apie viską, kas yra daroma, būsite nuolat informuojami.

Sending
Skaitytojų įvertinimas
3 (2 įvert.)
scroll to top