Informacija iš naujausio numerio: Mindaugas Papinigis: „Dainavimas man, kaip aktoriui, kelia nerimą“

Mindaugas Papinigis

Mindaugas Papinigis

Gruodžio pabaigoje Vilniaus „Siemens“ ir Klaipėdos „Švyturio“ arenose buvo parodytas naujausias Kęstučio Antanėlio legendinės roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ pastatymas.

Pirmą kartą „Meilė ir mirtis Veronoje“ pagal Sigito Gedos libretą ir Viljamo Šekspyro dramą „Romeo ir Džiuljeta“ buvo pastatyta 1982 metais, tą pastatymą režisavo neseniai į nebūtį išėjęs Eimuntas Nekrošius. Vėliau sulaukta dar kelių pastatymų: 1996 metais roko operą režisavo tas pats Eimantas Nekrošius, o ji buvo parodyta per sostinėje vykusį „Life“ festivalį, 2005 metais jau kūrė Aidas Giniotis, o tarp pagrindinius vaidmenis kūrusių žvaigždžių buvo Marijonas Mikutavičius ir Erica Jennings, 2013 metais įsimylėjėlių arijas jau atliko Tadas Juodsnukis ir Raminta Naujanytė.

Na o prieš pat Naujuosius parodytą kūrinį režisavo aktorius ir režisierius Ramūnas Cicėnas, o pagrindinius Romeo ir Džuljetos vaidmenis atlieka Ieva Zasimauskaitė ir Justinas Jarutis. Kitus vaidmenis roko operoje atlieka visas būrys kitų šalies teatro bei muzikos žvaigždžių: Vidas Bareikis, Kęstutis Cicėnas, Mindaugas Papinigis, Marius Jampolskis, Paulius Šinkūnas, Aidas Barkauskas…

Siūlome interviu su pastaruoju metu smarkiai išpopuliarėjusiu aktoriumi Mindaugu Papinigiu, kuris taip pat įtrauktas į naująjį pastatymą.

– Kaip Jums sekasi prasidėjus naujiems, 2019-tiesiems, metams? Ko tikitės iš šių metų?

Roko operoje dalyvaujantys aktoriai. Mindaugas Papinigis - antras iš kairės.

Roko operoje dalyvaujantys aktoriai. Mindaugas Papinigis - antras iš kairės.

– Ačiū, sekasi gerai. Aš tikiuosi, jog šie metai bus geresni, negu praėję, tačiau šiek tiek blogesni, negu ateinantys.

– Esate garsus Lietuvos aktorius, atliekantis įvairius vaidmenis, tačiau dažniausiai įkūnyjate „blogiukus“. Ar ir realiame, ne kino, gyvenime esate toks, ar tai tik formuojamas įvaizdis?

– Aš manau, jog visi mano atliekami vaidmenys ir įkūnyti personažai iš dalies yra susiję su mano asmeninėmis savybėmis. Visgi realiame gyvenime, už kino ribų, stengiuosi vadovautis krikščioniškomis vertybėmis ir tikiuosi, jog man tai pavyksta.

– Praėjusių metų gruodžio mėnesį Vilniuje bei Klaipėdoje debiutavusią roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje“ jau vasario mėnesį išvysime ir Kauno Žalgirio arenoje. Papasakokite apie savo vaidmenį šioje roko operoje. Ar atliekamas vaidmuo Jums artimas?

– Roko operoje „Meilė ir mirtis Veronoje“ vaidinu Romeo tėvo tarną Abramą (beje, pirmajame pastatyme šis vaidmuo teko Jonui Vaitiekaičiui, – Š. k. past.). Šis personažas man ištiesų yra artimas. Nors Abramo vaidmuo susideda iš kelių nedidelių epizodų, aš jį jau prisijaukinau pagal save. Be to, su didele operos režisieriaus Ramūno Cicėno ir vokalo vadovo Povilo Meškėlos pagalba, stengiuosi atlikti vaidmenį kaip įmanoma geriau, išpildyti visas detales.

– Kas Jums labiausiai patiko vaidinant šioje, pagal kultinę Romeo ir Džuljetos istoriją pastatytoje, operoje? Galbūt režisūriniai ar naujų atlikėjų vaidybiniai sprendimai?

– Šioje istorijoje labiausiai man patinka tai, jog nėra laimingos pabaigos. Tačiau, kalbant apie operos pastatymo sprendimus, labiausiai man patinka „Vilniaus“ choras, kuris, mano nuomone, atlieka vieną iš pagrindinių vaidmenų. Choro atlikėjai puikiai nusiteikę, jie sąžiningai ir nuoširdžiai vaidina, dainuoja, atlieka kitus įvairius veiksmus. Manau, jog „Vilniaus“ choras savo soliniais gebėjimais lenkia mus visus, vaidinančius roko operoje.

– Vaidinant šioje roko operoje Jums teko dainuoti. Ar tai nesukėlė kliūčių scenoje? Ar ši opera Jums tapo iššūkiu? Galbūt kas nors Jums kėlė nuostabą ar išgastį?

– Po pasirodymo juodojo humoro šou „Zero live show“ jokių iššūkių nebebijau. Visgi dainavimas man, kaip aktoriui, kelia nerimą, kadangi aš to nesu mokęsis. Tačiau, manau, jog vokalo vadovo dėka man pavyko šį iššūkį priimti ir jokių kliūčių tai nesudarys. Kalbant apie išgastį, mane šiek tiek gąsdino Ievos Zasimauskaitės ropštimasis lynu dviejų su puse metrų aukštyje. O daugiau – vien malonumas ir džiaugsmas. Kviečiu pamatysi ir pajusti visa tai patiems.

– Kodėl, Jūsų nuomone, Širvintų gyventojai turėtų atvažiuoti į vasario 1 dieną Kauno Žalgirio arenoje vyksiančią roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje“?

– Vilniuje ir Klaipėdoje vykusių pasirodymų metu įvyko keletas nesklandumų, tačiau dabar mes visas klaidas ištaisėme ir tikimės, jog renginys techniškai pavyks puikiai. Kaune vyksta daug ir įvairių renginių, pritraukiančių itin didelį žiūrovų skaičių, todėl tikiuosi tokios sėkmės ir paskutiniame roko operos pasirodyme. Žiūrovui renginys turėtų būti įdomus, vykti sklandžiai, tačiau intriga turi išlikti. To aš ir tikiuosi, jog potencialius žiūrovus pritrauks siekis pamatyti šią roko operą, sudomins jos keliama intriga, vaizduojami personažai, pati kultinės „Romeo ir Džuljetos“ dramos istorija. Būtent todėl ir kviečiu visus atvykti ir pamatyti patiems. Šios roko operos koncertas įvyks jau vasario 1 dieną, Kauno Žalgirio arenoje. Visų laukia nuostabus pastatymas ir daugybė žinomų atlikėjų.


NEĮTIKĖTINA STAIGMENA! Mindaugas Papinigis, roko operos kūrybinė grupė ir „Širvintų kraštas“ skaitytojams dovanoja bilietų į vasario 1 d. Kauno Žalgirio arenoje vyksiančią roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ premjerą. Jei esate studentas ir šiuo metu gyvenate Kaune, pagaliau jei mėgstate muziką ir esate pasirįžęs nuvažiuoti į Žalgirio areną, siųskite trumpąją žinutę su savo vardu redakcijos tel. 8 679 65555. Keliems atrinktiems skaitytojams artėjančios Šv. Valentino dienos proga padovanosime po du bilietus. Pageidaujantiems, bilietus (smalsumui patenkinti, šiaip jie kainuoja 20-50 eurų) atsiųsime patiems atsispausdinti, neturintys galimybių juos galės pasiimti redakcijoje.

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top