2016-ieji: beveik 200 nusikalstamų veikų

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, pernai Širvintų rajone buvo užregistruotos 194 nusikalstamos veikos, iš kurių 183 traktuotos kaip nusikaltimai, 11 – kaip nusižengimai. 33 nusikalstamos veikos buvo įvykdytos viešose vietose, tačiau gatvėse – vos 7.

Kaip jau esame rašę, nuo praėjusių metų rudens buvo pakeista nusikalstamumo registravimo metodika, todėl kriminogeninę situaciją lyginti su ankstesniais metais būtų neteisinga. Tiesiog dar sykį pažymėsime, kad, pakeitus metodiką, nusikalstamumo rodikliai regionuose sumenko. Kiek naujoji tvarka yra teisingesnė, parodys ateitis.

Per 2016 metus Širvintų rajono policijos pareigūnai ištyrė 177 nusikalstamas veikas, tarp jų – 167 nusikaltimus. Ir nusikalstamų veikų, ir nusikaltimų ištyrimo lygis sudarė 62,5 proc., t. y. tyrėjai ištyrė maždaug du trečdalius to, kas būdavo užregistruojama.

Tarp ištirtų nusikalstamų veikų daugiausia (40) sudarė tokios, kurias įvykdę asmenys buvo neblaivūs. 20 nusikalstamų veikų padarymu buvo apkaltinti anksčiau jau nusikaltę asmenys, nepilnamečiai buvo kaltinami padarę 15 nusikalstamų veikų, o grupės asmenų buvo įvykdyta 11 nusikalstamų veikų.

Pernai Širvintų rajone neužregistruota nužudymų, išžaginimų, sunkių sveikatos sutrikdymų, o dažniausiai nusikalsta vagiant. Policija užregistravo 73 vagystes. Tarp dažnokai įvykdomų nusikaltimų galima paminėti ir viešosios tvarkos pažeidimus, jų užregistruota 18.

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top