Tarptautinis vaikų universitetas Širvintose?

Susitikimas savivaldybėje.

Susitikimas savivaldybėje.

Ar mažųjų širvintiškių tėvai būtų suinteresuoti įdomiais ir naudingais savaitgalio užsiėmimais savo vaikams? Technologijų ir inovacijų, finansinio raštingumo, dronų valdymo, tarpkultūrinės komunikacijos, išmaniųjų įrenginių technologijų, 2D ir 3D dizaino užsiėmimai, kūrybinės dirbtuvės, paskaitos su patyrusiais universiteto lektoriais – tai 8-13 metų moksleiviams siūlo Kazimiero Simonavičiaus universiteto įsteigtas ir sėkmingai Vilniuje bei Alytuje veikiantis vaikų universitetas „Alfa“. 

Su Širvintų rajono savivaldybės mere Živile Pinskuviene, Administracijos švietimo ir kultūros, su jaunimu dirbančiomis specialistėmis susitiko Kazimiero Simonavičiaus universiteto rektorius Arūnas Augustinaitis ir Edukacinių inovacijų centro vadovė Evelina Lipskaja. Pasak universiteto atstovų, Širvintų rajono gyventojams, jaunesnių klasių moksleiviams pasiūlyti galimybę tobulėti, skatinti domėjimąsi mokslu, pažinti šiuolaikinio mokslo pasiekimus, valdyti informaciją paskatino ir tai, kad praeitą savaitę atviroje jaunimo erdvėje įvykęs „Moksleivių universiteto“ užsiėmimas sulaukė didelio susidomėjimo.

„Vaikų universiteto“ užsiėmimai yra mokami, juos veda įvairių sričių dėstytojai, ekspertai, socialiniai partneriai. Į užsiėmimus vaikai kviečiami savaitgaliais, jie trunka 4 akademines valandas.

Susitikimo metu aptartas patalpų užsiėmimas nuomos klausimas, susitarta, kad „Vaikų universitetas“ bus pristatytas Širvintų pradinės mokyklos bei „Atžalyno“ progimnazijos bendruomenėms. Jei susidarytų tikslinė grupė, užsiėmimai galėtų prasidėti jau šių metų kovo mėnesį.

„Esu tikra, kad pati geriausia investicija yra vaikai. Jie – mūsų ateitis,“ – sakė Širvintų r. savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, išreiškusi viltį, kad tėvų, pageidaujančių leisti vaikus į aukšto lygio neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimus, tikrai susidarys. Jos nuomone, rajone galėtų atsirasti ir verslo atstovų, kuriems būtų svarbu prisidėti prie tokių iniciatyvų.

Užs. Nr. 17

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top