Širvintų rajone suvienytos jėgos savižudybių prevencijai

Anot Mariaus Stričkos, savižudybių statistika Širvintų rajone, palyginti su šalies vidurkiu, nėra gąsdinanti.

Anot Mariaus Stričkos, savižudybių statistika Širvintų rajone, palyginti su šalies vidurkiu, nėra gąsdinanti.

Rugsėjo 27 dieną Širvintų kultūros centre rajone veikiančių sveikatos priežiūros, socialinės apsaugos, švietimo, policijos, priešgaisrinės apsaugos, žiniasklaidos, kitų sričių įstaigų, parapijos atstovai vieningai pasirašė Širvintų rajono savivaldybės inicijuotą Savižudybių prevencijos memorandumą.

Šiuo Memorandumu siekiama sujungti Širvintų rajone veikiančių organizacijų ir specialistų pastangas tam, kad būtų užtikrinta nuosekli ir efektyvi pagalba žmonėms, kurie galvoja arba ketina nusižudyti, mėgino nusižudyti, patyrė artimojo savižudybę.

Memorandumu įsipareigojama siekti, kad savižudybių rodiklis Širvintų rajone neviršytų Lietuvos vidurkio ir toliau tendencingai mažėtų.

Nors Širvintų rajone savižudybių statistika lyginant su šalies vidurkiu nėra gąsdinanti (apie tai kalbėjo į memorandumo renginį atvykęs Valstybinio psichikos sveikatos centro Savižudybių prevencijos biuro vadovas Marius Strička), tačiau Širvintų rajono savivaldybės siekis suvienyti pastangas mažinant šiuos rodiklius yra gražus pavyzdys.

Memorandumą pasirašo Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

Memorandumą pasirašo Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

Memorandumą vieningai pasirašė įvairių sričių atstovai.

Memorandumą vieningai pasirašė įvairių sričių atstovai.

„Turime saugoti ir kovoti už kiekvieną gyvybę. Tai dokumentas, kuris turi tapti susikalbėjimo ir bendro darbo pagrindu,“ – sakė Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, sveikindama susirinkusiuosius pasirašyti memorandumą.

Pasirašyti memorandumą buvo pakviesti ir visų rajono žiniasklaidos priemonių atstovai. Jie įsipareigojo laikytis atsakingų savižudybių viešinimo rekomendacijų: neminėti savižudybės būdo antraštėse bei detaliai neaprašinėti savižudybės būdo tekste, nesupaprastinti savižudybės priežasčių, neromantizuoti ir nedramatizuoti savižudybių, informuoti apie savižudybės rizikos veiksnius ir pagalbos galimybes.

Beje, statistika rodo, kad pastaraisiais metais Širvintų rajone savižudybių gerokai sumažėjo – nuo 9 tragedijų 2015-aisiais iki 3 skaudžių atvejų 2016-aisiais.

ŠK

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)

1 Atsakymas į "Širvintų rajone suvienytos jėgos savižudybių prevencijai"

  1. rima parašė:

    labai svarbus zingsnis, linkiu sekmes

Comments are closed.

scroll to top