Sportas – ne tik sveikos, aktyvios visuomenės pagrindas, bet ir regionų gyvybiškumas

Širvintos – Lietuvos metų sporto miestas, į kurį iš visos Lietuvos susirinko gausi sporto bendruomenė. Širvintų kultūros centre vyko išplėstinis visuotinis Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų susirinkimas.

Širvintose šia ypatinga proga apsilankė ir ryškiausia pastarųjų metų šalies sporto žvaigždė – penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, pasidžiaugusi, kad tokiame mažame Širvintų mieste ir rajone taip išplėtota sporto infrastruktūra.

Merė Ž. Pinskuvienė kalbėjo apie tai, koks svarbus ir dažnai, deja, labiausiai didžiuliu entuziazmu, noru ir pasiaukojimu grįstas yra sporto padalinių vadovų darbas. Ji dėkojo žmonėms, kurie visoje šalyje, net ir atokiausiose vietovėse savo pastangomis išlaiko ir stiprina sporto tradicijas. Išsakiusi kritikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, kurios formuojama politika neretai atskiria didžiuosius ir mažuosius miestus, Ž. Pinskuvienė tvirtino, kad sportas visoje Lietuvoje privalo būti prioritetas, nes tai yra ne tik sveikos, aktyvios visuomenės pagrindas, bendro mūsų šalies įvaizdžio dalis, bet kartu ir regionų išlikimas, gyvybiškumas. Vienos mažiausių savivaldybių – Širvintų pavyzdys leidžia matyti, kad pastangos, nuo 2015 m. įdėtos į šią svarbią sritį, atlikti darbai, įgyvendinti didieji projektai atveria krašto duris, leidžia auginti savimi pasitikinčią jaunąją kartą.

Susirinkimo metu išsamiai Širvintų rajono sporto ir fizinio aktyvumo organizavimo sistemą, aktualijas ir perspektyvas pristatė Širvintų sporto centro direktorė Alina Zapolskienė.

Pasibaigus susirinkimui, svečiams buvo organizuota pažintinė ekskursija po naujuosius Širvintų miesto ir rajono sporto infrastruktūros objektus, kuri, suteikė ir pažinimą, ir temų diskusijoms.

Širvintų SC inf.

Tai publikacijos anonsas. Visą straipsnį skaitykite gegužės 6 d. laikraščio numeryje.

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top