Ugnis apgadino automobilį, tačiau garažai apsaugoti

Nupjovę spyną, ugniagesiai į garažą ėmė lieti vandenį.

Nupjovę spyną, ugniagesiai į garažą ėmė lieti vandenį.

Būtent užgriuvę šalčiai, galimas dalykas, tapo kelių rajone kilusių gaisrų priežastimi. Rajone pagaliau pradėta skaičiuoti šįmet kilusių gaisrų statistika.

Pirmadienį, sausio 20 dieną, apie 16 val., ugniagesiams buvo pranešta, kad Jauniūnų seniūnijoje, Paspėrių kaime, dega ūkinis pastatas.

Atvykus į vietą, maždaug 8 metrų ilgio ir 7 metrų pločio medinis vieno aukšto ūkinis pastatas su priblokuota malkine degė atvirąja ugnimi. Deja, ugniagesiai ne visagaliai – gaisro metu sudegė asbesto lakštais dengtas dvišlaitis ūkinio pastato stogas, medinis perdengimas, apdegė vidus. Liūdniausia, kad per gaisrą žuvo viduje buvusios 4 avys ir 2 ėriukai. Apdegė apie 3 t šieno. Ugniagesiai nuo ugnies apsaugojo malkinę ir už kelių metrų stovinčią daržinę.

Iš pradžių per tirštus dūmus nesimatė, kokios markės automobilis yra viduje.

Iš pradžių per tirštus dūmus nesimatė, kokios markės automobilis yra viduje.

Kitą dieną, apie 13.45 val., ugniagesiai buvo iškviesti į Širvintų miesto Upelio gatvę. Čia pravažiuojantis širvintiškis pastebėjo, kad iš vieno garažų kooperatyvo bokso pro durų viršų smelkiasi juodi dūmai. Po kiek laiko pasigirdo keli pokštelėjimai, įsijungė, o paskui nutilo radijas, dar vėliau ėmė veikti automobilio signalizacija. Buvo pagrindo manyti, kad užrakintame garaže dega automobilis.

Atskubėję ugniagesiai nupjovė durų spyną. Iš tiesų, garaže degė automobilis „Ford Fiesta“. Ugniagesiai ją užpylė vandeniu ir užgesino. Per gaisrą aprūko garažo sienos.

Ištraukus smarkiai apdegusį automobilį į lauką paaiškėjo, kad labiausiai nukentėjo jo galinė dalis. Ugniagesiai įtarė, kad būtent čia galimai įvyko trumpas jungimasis elektros instaliacijoje. Vėliau prie garažų atvykęs automobilio savininkas, mūsų žiniomis, sakė maždaug prieš pusvalandį iki gaisro automobilį pastatęs į garažą ir užrakinęs duris.

Smarkiai apdegė automobilio „Ford Fiesta“ galinė dalis.

Smarkiai apdegė automobilio „Ford Fiesta“ galinė dalis.

Kai kurių gaisrą stebėjusių smalsuolių teigimu, ištraukus automobilį į lauką neva buvo pastebėta, kad užvedimo spynelėje yra rakteliai.

Kadangi dūmai smelkėsi ir iš kaimyninių garažų, ugniagesiai nedelsdami nupjovė ir jų durų spynas. Tačiau paaiškėjo, kad gaisras į juos nepersimetė, tik prasismelkė dūmai.

Apskritai Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė apie keturis antradienį degusius automobilius. Be Širvintų, ugniagesiai buvo kviečiami gesinti automobilių Šilutėje, Šiauliuose ir Vilniuje. Ten apdegė automobilių priekinės dalys.

Gintaras Bielskis

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)

2 Atsakymai į “Ugnis apgadino automobilį, tačiau garažai apsaugoti”

  1. vale parašė:

    dideli saunuoliai

  2. Vytenis parašė:

    Saunuoliai ugniagesiai!

Comments are closed.

scroll to top