9900 proc. derlingumas

Regina Kuorienė

Širvintiškė Regina Alvyra Kuorienė Draugystės gatvėje turi daržą, kuriame sėja ir sodina įvairias daržoves. Būtų labai keista, kad darže vietos neatsirastų ir svogūnui. Ir šįmet viename miesto prekybos centrų nusipirkusi kilogramą svogūnėlių juos sukaišiojo į ežią.

  • Mėgstu ravėti daržą, jį prižiūrėti, – sakė Regina ir pridūrė, kad šie metai daržininkystei nebuvo geri. Iš pradžių daržas nukentėjo nuo liūčių, bet vanduo tarpvagiais nubėgo. Paskui saulė užkepino. Nelabai lepino ir trąšomis. Pripažino, kad daržovės augo, kaip Dievas leido. Vandens paskui nematė. Na, bet derlių gavo, kaip Dievas davė. Nesiskundžia. – Žinote, būdavo, kad ir anksčiau užaugdavo nemažai, būdavo stambių, bet šįmet priroviau ypač gražių.

Iš pradžių to fakto būtų nesureikšminusi, jei ne konservavimas. Konservuojant daržoves, įvairiuose receptuose nurodytos proporcijos. Regina paėmė svarstykles, uždėjo kelias ropeles ir nustebo – du svogūnai sveria per pusę kilogramo. Pakilnojo – vienu tokiu net užmušti galima.

  • Jau ir maistui gaminti tiek būna per daug, tenka pjauti per pusę ar net į keturias dalis, – sako Regina ir priduria, kad pasodino kilogramą, o prirovė 100!

Taigi Reginos Alvyros darže Dievas davė šimteriopą derlingumą, o jei matematiškai – jis siekia 9900 proc.

Tai publikacijos anonsas. Visą straipsnį skaitykite rugsėjo 9 d. laikraščio numeryje.

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top