Kaip išsirinkti namui stogą ir nuo ko pradėti tinkamiausio stogo paieškas?

Statydami namą svarbia jo statybos dalimi laikome pamatus, sienas, grindis, duris ir langus. Paprastai jie nusprendžia galutinį rezultatą. Tačiau be tokių architektūrinių elementų neabejotinai svarbiausią vietą užimtų namo stogas. Jo pasirinkimą dažniausiai lemia šie aspektai: kaina, išvaizda, medžiaga. Be šių aspektų, ne mažiau svarbu pasirinkti patikimą medžiagų pardavėją, dėl to aptarkime, kaip turėtų atrodyti stogo pirkimas, pasirinkimas ir išvaizda.

„Laisvas“ savininko pasirinkimas kartais sudaro sunkumų, kuomet reikia pasirinkti stogą

Istoriškai ne taip seniai stogo pasirinkimas buvo paliktas statybinės medžiagos pardavėjui – nuspręsti pasirinkti tai, ką jis turi pasiūlyti. Įspūdis, kad prekybininkai domisi dažų pardavimu, dažniausiai atneša jiems pastoviausias pajamas. Ilgainiui namų savininkai pradeda labiau pasikliauti statybininkais. Jie yra įpratę tiekti medžiagas, dėl kurių labai dažnai nurodomos pretenzijos, o gamintojai ar pardavėjai gali numatyti lankstesnes įtrūkusių medžiagų pristatymo sąlygas, kad būtų galima konsultuotis vietoje. Abiem atvejais pats būsto savininkas prarado sprendimo laisvę.

Technologijų amžiuje pastebima tendencija, kad sprendimai pereina į vartotojų rankas. Būtent jie nusprendžia, kokią stogo dangą pasirinkti. Šiuo atveju pagrindiniai kriterijai bus ilgaamžiškumo faktorius, geros dangos akustinės savybės, ekologiškumas ir, žinoma, kaina. Jei kalbėtume apie savikainą, tai parduotuvėje https://www.budmat.com/lt yra galimybė rasti gerą kainos ir kokybės santykį.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis stogo dangą?

Renkantis stogo dangą reikėtų atsižvelgti į kelis aspektus: kainą, ilgaamžiškumą, detales, susijusias su tvirtinimo darbais. Beveik kiekvienas būsto savininkas, svarstydamas apie stogą, pradės nuo to, kad sprendimui didelę įtaką turės kainos kriterijai. Kiek tai turėtų būti svarbu? Jei lyginsime tik kainas, pastebėsime nemažą kainų skirtumą. Tačiau tai nėra labai reta klaida. Jei svarstysime visą stogo konstrukciją, danga bus penktadalis ar ketvirtadalis viso stogo. Jei lygintume kvadratinio metro kainą (pagal konstrukciją, apšiltinimą ir pan.), skirtumas tarp dviejų dangų nėra labai pastebimas.

Tinkamas stogo įrengimas yra būtinas, jei norite ilgaamžiškumo

Stogo dangos tarnavimo laiką dažniausiai lemia jai suteikiamas garantinis laikotarpis. Namo savininkas taip pat turėtų pats įvertinti, kokio stogo aptarnavimo laikotarpio jam reikia. Matėme pavyzdžių, kai seni asbestiniai stogai gali tarnauti net iki septyniasdešimties metų ir yra nepakeičiami. Dabartinis stogas tarnaus apie ketvirtį amžiaus. Gamintojas gali pasiūlyti apie trisdešimties metų garantiją. Jo trukmė priklauso nuo tam tikrų sąlygų.

Kitas aspektas, į kurį reikia atsižvelgti ieškant stogo dangų, yra įrengimo paprastumas. Ieškant stogo būtina ieškoti kokybiškos prekės. Bet kokiu atveju, ieškant meistro, reikėtų nepamiršti pasikonsultuoti su buvusiais jo klientais. Žinoma, geriausia patiems pamatyti atliktus darbus ir įvertinti, kaip meistrai vykdo kliento planą.

Populiariausios stogo dangos, į kurias turėtumėte atkreipti dėmesį

Šioje šalyje didžiausią prioritetą teikiame šioms stogų dangoms: skarda, gofruota cemento plokštė, bituminiai dažai, keraminės ir betoninės čerpės. Visos aukščiau išvardintos dangos turi savo privalumų ir trūkumų.

  • Cementinė gofruota plokštė. Nedegi, A degumo klasei priskiriama danga. Ji labai atspari šiluminiam poveikiui, kitaip tariant, nesideformuoja veikiamas aukštesnės temperatūros. Ši stogo danga padengta difuziniais dažais, todėl visiškai nesugeria drėgmės, atspari korozijai ir išvengia kondensato. Ši danga turi ir minusą – spalva greičiau blunka.
  • Betono ir plytelių privalumai: didelis spalvų, formų pasirinkimas, ilgaamžiškumas, puikios akustinės ir šiluminės savybės.

Išsirinkite Jums geriausią variantą, kuris ilgai tarnaus ir papuoš Jūsų namus.

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top