Kai buvo ieškoma būdų užkirsti kelią ekstremaliai situacijai, tarybos narys kaišiojo pagalius į tų sprendimų ratus

Šilumininkai darbuotojams sudarė puikias sąlygas karantino metu pailsėti darbovietėje, tačiau savivaldybės Tarybos narys V. Sarpauskas juos apskundė Valstybinei darbo inspekcijai. UAB „Širvintų šiluma“ nuotr.

Gal ne visi matė, o gal jau ir pamiršo balandžio pradžioje per LNK parodytą reportažą iš Širvintų. Jame pagrindiniu veikėju tapęs Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys „konservatorius“ Virginijus Sarpauskas reporteriams rodė Širvintose esančius katilinės pastatus, viename kurių pagal tada priimtus sprendimus dėl koronaviruso grėsmės savaitę katilinės darbuotojai būtų turėję ne tik dirbti, bet ir gyventi. Po savaitės darbuotojų pamaina keistųsi.

Tarybos narį papiktino šilumininkų sprendimas, kad katilinės darbuotojų pamaina nepaliktų darbo vietos visą savaitę. „Pervargs, stresinėj situacijoj, kaip tik gali būt dar didesnė rizika, kad jie nesužiūrės kažką, neįvertins situaciją, avarija gali atsitikt. Netoliese yra Širvintų katilinė, važiuokim ją uždarykim, kad žmonės izoliuotųsi darbo vietoje, policiją uždarykim ir medikus uždarykim,“ – nerišliai aiškino tarybos narys, nors tokių atvejų, kai, sakykime, medikai izoliavosi darbo vietoje, šalyje buvo ir ne vienas.

UAB „Širvintų šiluma“ vadovas Žilvinas Tomas Badikonis tada aiškino, kad darbuotojams gyventi katilinėje sudarytos visos sąlygos – parūpintos lovos, atvežami šilti pietūs ir produktai pusryčiams bei vakarienei, kad tik jie nekeltų kojos į miestą ir neužsikrėstų koronavirusu. Priėmus šį sprendimą, UAB „Širvintų šiluma“ po savaitę dirbantiems ir neišeinantiems iš katilinės darbuotojams pasiūlė ir gerokai didesnius atlyginimus. Galbūt ir tai sukėlė tam tikro pavydo? Tačiau svarbu buvo suprasti, kad jei susirgtų nors vienas katilinės darbuotojas, izoliuoti tektų visus, o tai reikštų, kad katilinė stabdoma, gyventojai lieka be šilumos ir karšto vandens. Analogiškus sprendimus tuo metu buvo priėmusios ir didžiosios šalies energetikos įmonės, netgi gigantai, kaip „Ignitis grupė“.

„Gali piktintis tik tie žmonės, kurie visiškai neturi smegenų ir visiškai negalvoja apie visą rajoną ir visus rajono žmones“, – tada į tarybos nario savireklamavimąsi aštriai reagavo Živilė Pinskuvienė. Juk sustabdžius katilinę, be šilumos ir karšto vandens liktų ne tik gyventojai, bet ir ligoninė, poliklinika, kitos įstaigos.

Virginijus Sarpauskas po pasirodžiusio reportažo pranešė, kad pasirūpins, jog šilumos įmonei netrūktų Valstybinės darbo inspekcijos dėmesio. Į tokias pastabas merė atkirto, kad ne pirmas kartas – į skundus Darbo inspekcijai atsišaudys, o Virginijui Sarpauskui juokais patarė neslampinėti palei katilinės tvorą, o lankyti Tarybos posėdžius.

Kaip mums patvirtino UAB „Širvintų šiluma“ direktorius, iš tiesų įmonėje patikrinimą vykdė Darbo inspekcija. Tačiau ko gero svarbu tai, kad atlikusi tyrimą, Valstybinė darbo inspekcija kažkokių esminių pažeidimų neužfiksavo. Pasak UAB „Širvintų šiluma“ administracijos, gautos rekomendacijos šilumininkams užtikrinti atitinkamų Darbo kodeksų praktinį įgyvendinimą darbovietėje organizuojant darbuotojų darbo ir poilsio laiką.

-Dar vienas opozicijos skundas ir dar vienas muilo burbulo sprogimas, – „Širvintų kraštui“ šią situaciją reziumavo merė Živilė Pinskuvienė.

Gintaras Bielskis

Tai tik sutrumpinta – pažintinė publikacijos versija. Visą straipsnį skaitykite gegužės 22 d. laikraščio numeryje.

Sending
Skaitytojų įvertinimas
3.33 (3 įvert.)

2 Atsakymai į “Kai buvo ieškoma būdų užkirsti kelią ekstremaliai situacijai, tarybos narys kaišiojo pagalius į tų sprendimų ratus”

  1. aa??? parašė:

    kaip paskui rinkejams i akis paziureti po sitiek skundu??

  2. tai bent parašė:

    Negrazu taip elgtis. Gerai, kad viskas gerai baigesi.

Comments are closed.

scroll to top