2022 metų rugsėjo 1-ąją pasitikime kitaip!

To Širvintos rugsėjį dar neregėjo! Miesto mokyklų iniciatyva rugsėjo 1-oji – kitaip!

Po nuotaikingos vasaros Širvintų gatves užlies daug jaunatviško klegesio, nes šių metų Mokslo ir žinių dieną Širvintų miesto mokyklų bendruomenių nariai (mokiniai, mokytojai, tėvai) pasitiks naujai – šventine eisena nuo Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos iki aikštės prie skulptūros „Širvinta“!

Viskas prasidėjo nuo to, kad šis sumanymas gimė Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendruomenei. Ištarus mintį garsiai, idėja tuojau pat džiugiai pasklido po kitas miesto švietimo įstaigas: į šventinę eiseną prisijungti mielai panoro Širvintų pradinė mokykla su 371 mokiniu, Širvintų „Atžalyno“ progimnazija su 337 moksleiviais, Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija su 328 jaunuoliais, Širvintų lopšelis-darželis „Boružėlė“ su 100 priešmokyklinukų ir Širvintų meno mokykla.

Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė drauge su vicemere Janina Pažusiene, Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Rasa Kralikevičiene bei Širvintų kultūros centro direktore Ryte Kružike džiaugiasi šia išskirtine iniciatyva ir tikina, kad Savivaldybės vadovės yra visuomet pasiruošusios palaikyti švietimo bendruomenių keliamas idėjas ir tai, kas vienija vaikus, mokytojus bei tėvus!

Kviečiame mokyklų bendruomenių narius dalyvauti šventinėje eisenoje ir linkime kiekvienam neblėstančio noro mokyti ir mokytis, pažinimo džiaugsmo, smalsumo!

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top