Susitikimas su rašytoju Tomu Dirgėla

Metų skaitytojoms Urtei Kibildytei ir Emai Navickaitei susitikimą su rašytoju Tomu Dirgėla primins ši nuotrauka.

Metų skaitytojoms Urtei Kibildytei ir Emai Navickaitei susitikimą su rašytoju Tomu Dirgėla primins ši nuotrauka.

Švęsdami Tarptautinę vaikų knygos dieną į svečius pakvietėme rašytoją Tomą Dirgėlą. Jo pirma knyga „Apie raganą Šiokiątokią“ 2014 m. dalyvavo Metų knygos rinkimuose, taip pat buvo apdovanota Aldonos Liobytės premija už reikšmingiausią metų debiutą ir išrinkta stilingiausiai iliustruota metų knyga (dailininkė Dalia Karpavičiūtė). Rašytojo knyga „Domas ir Tomas. Dingusios šluotos byla“ paskelbta 2016 metų geriausia knyga vaikams.

Susitikime Viešojoje bibliotekoje dalyvavo Širvintų pradinės mokyklos 2c (mokytoja Gita Bakasėnienė), 2d (mokytoja Vitalija Šapurienė), 3a (mokytoja Nijolė Miliauskaitė) ir 4d (mokytoja Lena Ivanauskienė) klasių vaikai.

Rašytojas pasakojo apie bandymą kurti pradinėse klasėse. Sakė, kad jis visada mylėjo vaikus, jam patiko su jais žaisti. Ir kai Meilė Vaikams susitiko su Meile Kūrybai, tada gimė didelis noras rašyti. Renginio metu buvo pristatyta knyga „Domas ir Tomas. Dingusios šluotos byla“. Tai smagus detektyvas apie Miestamiesčio miesto Miestiečių mokykloje dingusią šluotą. Vaikai klausėsi skaitomo teksto iš knygos, smagiai plojo eilėraščių deklamavimo konkurse dalyvavusiems „knygos herojams“ ir užvertė svečią klausimais. Juk smagu sužinoti, kokia iš parašytų knygų pati mieliausia, kiek laiko trunka sukurti knygą, ar patiko rašyti rašinėlius mokykloje, ar galėtų parašyti liūdną knygą… Visai nemėgstantiems skaityti autorius patarė kažkaip rasti širdžiai mielą knygą, perskaityti ir nuoširdžiai pasakyti, ar tikrai nepatiko. Spindinčios vaikų akys ir šypsenos, nesibaigiantys rašytojo šmaikštūs posakiai ir žaismingas bendravimas buvo visiems geros nuotaikos ir energijos užtaisas.

Visiems dalyviams ragana Šiokiatokia įteikė renginio emblemas. Metų skaitytojoms Urtei Kibildytei ir Emai Navickaitei įteiktos padėkos už skaitymą ir suvenyrai.

Susitikime su rašytoju Tomu Dirgėla dalyvavo gausus būrys jaunųjų knygos mylėtojų.

Susitikime su rašytoju Tomu Dirgėla dalyvavo gausus būrys jaunųjų knygos mylėtojų.

Autografo paprašė ir l.e. p. Viešosios bibliotekos direktorė Vaiva Daugėlienė.

Autografo paprašė ir l.e. p. Viešosios bibliotekos direktorė Vaiva Daugėlienė.

Renginys organizuotas vykdant skaitymo skatinimo projektą „Nuo nemokėjimo skaityti iki negalėjimo neskaityti“. Renginį finansuoja Kultūros taryba ir Kultūros ministerija.

Lolita Pliukštienė

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)

1 Atsakymas į "Susitikimas su rašytoju Tomu Dirgėla"

  1. Mildoska parašė:

    Saunuoliai. Bet, Urte, kaip tu taip visur speji? 🙂

Comments are closed.

scroll to top