Siekis puoselėti šeimos kultūrą suvienijo dvi Bartkuškio kaime veikiančias organizacijas

Kūrybinės dirbtuvės

Kūrybinės dirbtuvės

Vaikų dienos centras „Bartkuškio vaikai“ įsteigtas 2016 m. gruodžio 15 d. Vaikų dienos centras veikia Bartkuškio mokyklos-daugiafunkcio centro patalpose 4 kartus per savaitę po 4 val. Jame dirba socialinis darbuotojas, socialinis pedagogas, sporto treneris ir savanoriai. Artimiausiu metu vaikų dienos centre bus teikiamos psichologo paslaugos, organizuojami seminarai tėvams. Vaikų dienos centrą lanko beveik 30 vaikų iš Bartkuškio ir aplinkinių kaimų.

Pasitikdami Šv. Velykas, balandžio 8 d., vaikų dienos centras „Bartkuškio vaikai“ ir asociacija „Bartkuškio bendruomenė“ surengė margučių marginimo kūrybines dirbtuves. Jaukiose Bartkuškio mokyklos-daugiafunkcio centro patalpose marginimo patirtimi dalijosi tėveliai ir vaikai. Išbandyti tradiciniai ir naujoviški marginimo būdai: marginimas vašku, žolelėmis, popieriaus skiautėmis, skutinėjimas ir kt. Dirbtuvių dalyviams smagu buvo ne tik kartu marginti margučius, bet ir jais pasivaišinti.

Pasak vaikų dienos centro „Bartkuškio vaikai“ direktorės Jolitos Mažeikienės, labai džiugu, kad bendras tikslas suvienijo abi organizacijas. „Vaikų dienos centras „Bartkuškio vaikai“ teikia dienos socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugas. Bendradarbiavimas su asociacija „Bartkuškio bendruomenė“ leidžia išplėsti veiklos apimtis, sukurti patrauklias socialinių ir gyvenimo įgūdžių ugdymo, laisvalaikio praleidimo sąlygas vaikų dienos centro lankytojams. Taip pat už tvirtą partnerystę esame dėkingi ir Bartkuškio mokyklos-daugiafunkcio centro vadovybei, privatiems rėmėjams. Mums brangi kiekvieno suteikta pagalba ir parama“,- teigia direktorė.

„Burti šeimas, puoselėti šeimos kultūrą, skatinti atvirus kaimyniškus santykius ir tarpusavio pagalbą – vieni svarbiausių mūsų organizacijos tikslų, todėl, Bartkuškio kaime įsikūrus vaikų dienos centrui „Bartkuškio vaikai“, nemažai organizacijos narių mielai sutiko savanoriauti jame“,- džiaugiasi asociacijos „Bartkuškio bendruomenė“ pirmininkė Inga Jonaitienė.

Kūrybinės dirbtuvės

Kūrybinės dirbtuvės

Kūrybinės dirbtuvės

Kūrybinės dirbtuvės

Kūrybinės dirbtuvės

Kūrybinės dirbtuvės

Vaikų dienos centras „Bartkuškio vaikai“ šiuo metu įgyvendina projektą „Saugi vaiko aplinka Bartkuškio kaime 2017“, kurį iš dalies finansuoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Vykdydami šį projektą vaikų dienos centras „Bartkuškio vaikai“ kartu su asociacija „Bartkuškio bendruomenė“ yra numatę suorganizuoti nemažai šeimoms skirtų renginių: kūrybines dirbtuves, Joninių šventę, sporto varžybas ir kt., taip pat įgyvendinti kraštotyros programą.

Giedrė Kasparavičienė

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top