Lietuvos policijos kapeliono kun. Algirdo Toliato knygos „Žmogaus ir Dievo metai“ pristatymas

Almantas Lukša ir Algirdas Toliatas

Almantas Lukša ir Algirdas Toliatas

Viešosios bibliotekos skaitykloje vyko Lietuvos policijos kapeliono kun. Algirdo Toliato knygos „Žmogaus ir Dievo metai“ pristatymas. Svečią pristatė Širvintų r. policijos komisariato viršininkas Almantas Lukša. Renginį organizavo Širvintų r. policijos komisariatas.

Pasiklausyti knygos pristatymo susirinko gausus būrys žmonių. Knygos autorius, remdamasis Šventuoju Raštu, kalbėjo apie dvasines ir dorovines žmogaus vertybes, atskleidė pozityvų požiūrį į žmogaus ir Dievo santykį, dėstė dvasines tikėjimo tiesas. 

Knygos pristatymo metu kun. A. Toliatas papasakojo apie save, savo gyvenimą, patirtis, apie savo tarnystę žmonėms ir Dievui. Remdamasis Biblijos eilutėmis, pasidalijo įdomiais pamokymais, palyginimais, skatino žmones atkreipti dėmesį į savo vidų, priimti save ir kitus žmones tokius, kokie jie yra. Skatino sėti gėrį visiems žmonėms sakydamas, kad nereikia pykti, įsižeisti, susiasmeninti.

„Gyvenimas mums duoda įvairius ženklus. Tik reikia mokėti juos sekti, suprasti. Reikia atkreipti dėmesį į kiekvieno žmogaus jausmus. Jeigu gyvenimas mums siunčia vieną ar kitą žmogų, tie žmonės tampa mūsų gyvenimo dalimi“,- išmintimi dalijosi knygos autorius.

„Mes visi turime nešti atsakomybę vieni už kitus, jeigu žmogus tavo aplinkoje yra šalia tavęs, jaučiasi saugus, laimingas – reiškia, kad esi šviesus žmogus“, – kalbėjo kun. Algirdas Toliatas. Tęsdamas jis kvietė žmones pažvelgti gilyn į savo vidų, klausiamai sakydamas: „O ar aš visur esu mandagus, o ko man trūksta, o ką aš galėčiau pakeisti?“

Knygos pristatymo akimirka

Knygos pristatymo akimirka

Knygos pristatymo akimirka

Knygos pristatymo akimirka

Lietuvos policijos kapelionas pasidalijo Motinos Teresės tiesomis ir išmintimi. Prisiminė savo ir šviesios atminties profesoriaus Leonido Donskio draugystės akimirkas, papasakojo, kokios patirties įgijo būdamas Lietuvos policijos kapelionu.

„Knyga „Žmogaus ir Dievo metai“ yra apie tai, kuo šį vakarą su Jumis, mielieji, pasidalinau. Tai yra pamokslų knyga – vieneri metai, nuo Kalėdų iki Kalėdų, taigi, sudėti penkiasdešimt keturi sekmadieniai ir tiek pat pamokslų. Tai Biblijos žodžiai, kurie nuaidi kiekvienam skirtingai. Mano didžiausias noras, kad žmonės skaitytų knygą, eitų per gyvenimą ir skleistų tą tiesą ir šviesą“, – renginiui baigiantis kalbėjo kun. Algirdas Toliatas.

Vakaras iš tiesų buvo ypatingas. Daug gėrio ir šilumos liejosi iš svečio lūpų. Regis, galėjai jausti, kaip tie prasmingi, išminties kupini žodžiai liejasi į žmonių vidų ir pasisėja širdyse.

Renginys buvo skirtas Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.

Ugnė Trumpickaitė

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top