Betliejaus taikos ugnis – vienybės, taikos ir ramybės simbolis

Adventas yra rimties, dvasinio apsivalymo ir ramybės metas. Simboliška, kad būtent advento metu į Lietuvą atkeliauja taikos liepsna – Betliejaus taikos ugnis. Šios jau 20 metus Lietuvoje vykstančios akcijos įkvėpėja yra 1986 metais vykusi Austrijos socialinės paramos akcija „Šviesa tamsoje“. Jos metu labiausiai pasižymėjęs Austrijos vaikas, Betliejuje uždegęs Taikos ugnį, parskraidino ją į gimtąją šalį, o čia ugnelė plito iš rankų į rankas po miestus ir kaimus, skleisdama taiką ir brolybę. Greitai šią idėją perėmė ir kitos Europos šalys bei Jungtinės Amerikos valstijos. Šiemet 12-metė Melanie Walterer lapkričio 20 d. Jėzaus gimimo grotoje Betliejuje uždegė Taikos ugnį. Betliejaus taikos ugnies akcija yra ypatinga tuo, jog liepsna niekuomet neužgęsta ir tikroji Betliejaus siela yra perduodama į visų norinčių ją priimti namus.

Lietuvos skautų sąjunga ir jiems talkinančios organizacijos gruodžio 14 d. Betliejaus taikos ugnį perėmė Lenkijos pasienyje ir siųsdami nuolat degantį žibintą iš rankų į rankas kuria gyvą grandinę, saugančią vienybę ir brolybę, siekiančią puoselėti taiką savo aplinkoje, palaikyti visų etninių, kultūrinių, politinių ir religinių grupių bendrystę. Betliejaus taikos ugnis – tai kiekvieno mūsų širdyje rusenanti taikos liepsna – ramybės, draugystės bei brolybės simbolis.

Gruodžio 23 dieną, jau ketvirtus metus, Betliejaus taikos ugnis atkeliaus į Širvintas. 18 val. Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje bus aukojamos iškilmingos Mišios. Po jų kartu nešime šviesą į miesto centrą.

Kviečiame visus ateiti į ugnies sutikimo mišias arba prie Kultūros centro pasidalinti Betliejaus taikos ugnimi, parsinešti ją ant savo Kūčių stalo, pasidalinti ja su savo kaimynu, taip kuriant vienybę, taiką ir ramybę mūsų aplinkoje.

Šarūnė Baronaitė

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)
scroll to top