Aktyvus Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo minėjimas

Bėgimo trasoje

Bėgimo trasoje

Kovo 11 – osios, šeštadienio, rytas širvintiškiams prasidėjo kitaip nei įprastai. Širvintų rajono savivaldybės kieme susirinko būrys bėgimo entuziastų, pasipuošusių Lietuvos trispalvės atributika. Ši Lietuvai svarbi data buvo paminėta Širvintų savivaldybės ir Sporto mokyklos organizuotu gyventojų bėgimu „Bėkime kartu“. 

Rajono merė Živilė Pinskuvienė sveikino visus su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo švente, džiaugėsi susirinkusiųjų gausa, dėkojo šaunios idėjos autoriams ir linkėjo sėkmės bėgime.

Gausi Širvintų rajono gyventojų „komanda“ pasileido trasų link. Tėveliams ir jų vaikams, kuriuos palaikydami bėgo visi, buvo skirta 800 m trasa. Kitų trasų atstumai buvo 2,5 km ir 5 km. Finišuojančius su „aukso“ medaliais rankose – pasitiko merė Živilė Pinskuvienė su savo komanda. Bėgikai trykšte tryško geromis emocijomis, džiaugėsi gautais medaliais ir vaišinosi šilta arbata.

Kovo 11-osios bėgimas tapo švente visai šeimai.

Kovo 11-osios bėgimas tapo švente visai šeimai.

Net ir patys mažiausi bėgikai, įveikę trasą, buvo apdovanoti „aukso“ medaliais.

Net ir patys mažiausi bėgikai, įveikę trasą, buvo apdovanoti „aukso“ medaliais.

Merė Živilė Pinskuvienė bėgimo dalyviams įteikė simbolines trispalves.

Merė Živilė Pinskuvienė bėgimo dalyviams įteikė simbolines trispalves.

Bėgikai entuziastai dėkojo merei už įgyvendintą idėją surengti bėgimą.

Bėgikai entuziastai dėkojo merei už įgyvendintą idėją surengti bėgimą.

Bėgimas sulaukė didžiulio širvintiškių susidomėjimo.

Bėgimas sulaukė didžiulio širvintiškių susidomėjimo.

Nuotaika puiki...

Nuotaika puiki...

Tai buvo tik pirmoji Kovo 11 – osios šventės dalis. Po aktyvaus sporto, pasidabinę gražiausiais drabužiais, svečiai skubėjo į Širvintų savivaldybės Kultūros centro menę. Tai buvo tikrų tikriausia bajorų dvaro menė, į kurią sugužėjo visų Širvintų rajono seniūnijų saviveiklininkai: Kernavės seniūnijos kolektyvas „Medgrinda“ (vadovė Kristina Savickienė); Širvintų seniūnijos Avižonių kaimo kapela kartu su Avižonių ir Motiejūnų saviveiklininkais; Alionių seniūnijos kapela „Spalgena“ (vadovė Ingrida Didžiokienė); Gelvonų gimnazijos vaikų folkloro ansamblis „Dagilėlis“ (vadovė-mokytoja Audronė Dabravolskienė); Gelvonų filialo folkloro ansamblis „Savingė“ (vadovė Laimutė Bikulčienė); Šiaulių filialo vokalinis ansamblis (vadovė Danutė Stungienė); Barskūnų pagrindinės mokyklos mokytojų vokalinis ansamblis (vadovė Jūratė Aniukštienė); Alfonso – Petrulio gimnazijos mokiniai: Tadas Imbrasas, Jolanta Gatelytė, Domantas Rolis; Vileikiškių filialo folkloro ansamblis „Vingiorykštė“ (vadovė Audronė Burakovienė) ir Musninkų filialo liaudiškos muzikos kapela (vadovas Zigmantas Mikolajūnas); Čiobiškio filialo folkloro ansamblis ,,Liepelė“ (vadovė Vida Dambrauskienė), Čiobiškio pagrindinės mkyklos vaikų ansamblis (vadovė Jūratė Čechavičiūtė), taip pat merginų duetas – Fausta Sapitavičiūtė ir Gabrielė Bareikaitė (vadovė Jūratė Aniukštienė) ir mokytojų ansamblis (vadovė Jūratė Aniukštienė), Čiobiškio filialo moterų vokalinis duetas (vadovė Inga Strakauskienė); Anciūnų filialo kapela (vadovas Gediminas Makauskas).

Scenoje - rajono merė Živilė Pinskuvienė ir mažoji Karina, kuri ir pasveikino susirinkusius širvintiškius su švente.

Scenoje - rajono merė Živilė Pinskuvienė ir mažoji Karina, kuri ir pasveikino susirinkusius širvintiškius su švente.

Pilna salė šventiškai nusiteikusių širvintiškių ir svečių

Pilna salė šventiškai nusiteikusių širvintiškių ir svečių

Kultūros centro direktorė Rytė Bareckaitė įteikė padėkos raštus ir pagrindinį apdovanojimą bei gėlių aktyviausiam aktyviausiam šiais metais - Kultūros centro Anciūnų filialui (vadovas Gediminas Makauskas).

Kultūros centro direktorė Rytė Bareckaitė įteikė padėkos raštus ir pagrindinį apdovanojimą bei gėlių aktyviausiam šiais metais - Kultūros centro Anciūnų filialui (vadovas Gediminas Makauskas).

Čiobiškio filialo folkloro ansamblis „Liepelė“

Čiobiškio filialo folkloro ansamblis „Liepelė“

Gelvonų saviveiklininkai

Gelvonų saviveiklininkai

Salėje skambėjo dainos, aplodismentai ir tvyrojo geros emocijos. Žmonės džiaugėsi gražiu renginiu ir tokia rajono turimų talentų gausa.

Net merės Živilės Pinskuvienės sveikinimas šią dieną buvo kitoks nei įprastai. Merė šįkart atsisakė oficialios sveikinimo kalbos. Į sceną kartu su ja žengė maža, žavi mergaitė Karina. Ji merei buvo atsiuntusi filmuotą sveikinimą Kovo 11 – osios proga, tad tą sveikinimą pagarsino ir prieš didžiulę auditoriją. Visi audringai plojo ir palaikė augantį talentą.

Sveikinimo žodį ir padėką Širvintų rajono seniūnijų saviveiklininkams tarė Kultūros centro direktorė Rytė Bareckaitė. Ji įteikė padėkos raštus ir pagrindinį apdovanojimą bei gėlių aktyviausiam šiais metais – Kultūros centro Anciūnų filialui. Anciūniškiams buvo įteiktas pereinamasis prizas, kurį pagamino Širvintų rajono tautodailininkai Julijanas Gridziuška ir Kęstutis Norušis.

Bendra šventinio koncerto dalyvių nuotrauka

Bendra šventinio koncerto dalyvių nuotrauka

Ši Kovo 11 – oji širvintiškiams buvo įsimintina. Tai – kur kas daugiau nei eilinė šventė, nes tai – nepriklausomos Lietuvos gimimas, kuris Širvintų krašte paminėtas aktyviai, ir dar ilgai skambės gyventojų prisiminimuose.

Odeta Kuročkina
D. Kizino, L. Šalkausko ir E. Paulausko nuotraukos

Sending
Skaitytojų įvertinimas
0 (0 įvert.)

29 Atsakymai į “Aktyvus Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo minėjimas”

  1. tai jo parašė:

    Kovo 11 TIKRAI pasiruosta super. Pasistengta 🙂

  2. R parašė:

    Labai dziaugiuosi !!! super akcija visiems kartu begti po Lietuvos veliava ir labai grazus renginys kulturos centre…grazi tema, daug nauju kolektyvu ir atlikeju…dziugu!!! viskas klesti

  3. Anonimas parašė:

    Sveikiname meres gerus darbus ir linkime daryti jų dar daugiau. Palaikymą turite.

  4. to jo parašė:

    Tai vel bus stagnacija? Liudna. Ir ve bus ta pati daina kur vakar vakare 🙂

  5. jo parašė:

    Nervai kenkia groziui…. tad maziau nervinkis ir pasiruosk moketi uz teismus…. muo… kokia sauni siand nuotaika

  6. to jo parašė:

    Eik ir murkdykis purvo duobeje. Ko cia listi su savo purvinais paistalais. As nelendu i ta purva ir nesimegauju melu. Tai kam cia lendi??

  7. jo parašė:

    Vo blyn… vel teismas neteisingas grazino net 3 darbuotojus… vat kur neteisybe…. sveikiname grizusius

  8. jo jo parašė:

    Apavicius buvo atleistas neteisetai ir teisma laimejo prie anu. O kiek zmoniu buvo ismesta i gatve tyliai, be teismu. Kaip buvo susidorota su Jaseviciene. Tokiu pavyzdziu daugybe ir mes tuos faktus puikiai zinome. Nereikia skelbtis sventesniems uz popieziu

  9. jo parašė:

    Nu taip buvusieji juk teismo keliu prakiso tik vienai pinskuvienei o pinskuviene keliems? Juk ji pati parode toki kelia atleistiesiems… saunuoliai atleistieji, mokosi juk is GERIAUSIOS

  10. x parašė:

    na su buvusiu mokslais nera ko lyginti

  11. jo parašė:

    Tokie naujoviski mokslai kad nesugebejo teisingai atleisti? Kai teismus laimi ziviliukas ar dp tai teismai yra teisingi… kai juos laimi kiti tai vadinas teismai suklydo? Tai kaip cia dabar iseina?

  12. adase parašė:

    Direktorė Četrauskienė yra baigusi naujoviškus mokslus, todėl jos indėlio į rajono klestėjima prašau nenuvertinti.

  13. augis parašė:

    musu visu tikslas,kad negriztu anie tinginiai i valdzia kurie sau tik namus statesi o mum uzpakali tik atkiso

  14. Jo atsakau parašė:

    man svarbu projektai vyksta pinigai i rajona ateina o teismuose tdgul atstovauja kam priklauso teisininkai.Saunuoles merd direktore man jos abi kaip seseris

  15. stase parašė:

    teismai yra atskira respublika, kas yra nors kiek susidures, ta puikiai zino, pinigai, myli/nemyli principas, nuotaika ta diena….tai tiek

  16. to jo parašė:

    Teismuose irgi zmones dirba, o jie irgi saliski.Teismais as nepasitikiu.

  17. A.VAITKAUSKAS parašė:

    Gyvenu Sirvintose tik 10metu,bet jau supratau ka reiskia rajono vadovas siuo atveju turiu musu mere Z.Pinskuviene,visur ja matau,visur su sypsena ,energija ir pozityvu.Linkiu didziausios sekmes ir kantrybes ,stiprybes.Atsirinkau kas buvo anksciau ir kas yra dabar.

  18. jo parašė:

    Jo renginius rengia superinius, gelytes sodina, o teisiniuose reikaluose buka…

  19. Anonimas parašė:

    veiklus , aktyvus, ideju turintys sirvintu rajono zmones, kreipkites i musu mere su idejomis, tikrai pades jas igyvendinti, sis renginys – to irodymas!!! aciu mere!

  20. tikrai parašė:

    Na bet mūsų merė šaunuole. Kaip ji visokių iniciatyvu suranda.

  21. larisa parašė:

    Kiek nauju kolektyvu pamateme, kiek nauju veidu. Tai yra puiku, kad galejo zmones pasireiksti .

  22. super parašė:

    super, labai labai patiko

  23. dana parašė:

    O kiek kurybingu zmoniu atvyko is kaimo. Pagaliau rajonas bunda is letargo miego.

  24. tomas parašė:

    man taip pat labai patiko, aktyvus jaunimas dziugina, daugiau tokiu iniciatyvu!

  25. taigi parašė:

    Kovo 11 renginys tikrai puikus. Aciu rengėjams.

  26. nerijus parašė:

    labai patiko, aciu uz tai, kad miestas gyveja, kovo 11 buvo pamineta puikiai, grazu ziuret, kiek jaunimo susirinko

  27. VIRGIS parašė:

    SAUNUOLE MERE VISUR SUSPEJA.

  28. simas parašė:

    buvo labai puikus Kovo 11-osios renginiai, aciu sporto mokyklai, kulturos namams bei savivaldybei. diena buvo tikrai sventiska

  29. o parašė:

    O tai ko pacios grazuoles nebego..?

Comments are closed.

scroll to top